Zimski športi

Mesec dni pred SP spremembe pri Američanih

Sölden, 08. 01. 2015 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor ameriške smučarske reprezentance Patrick Riml je udaril po mizi, naredil red 'v hiši' in poskrbel za trenerske spremembe. Roland Pfeifer bo poslej pomagal fantom, sam pa prevzema vodilno vlogo pri dekletih.

Ameriška smučarska reprezentanca je pred sezono veljala za tisto, ki bi se lahko postavila ob bok Avstrijcem. Lindsey Vonn, Ted Ligety, Bode Miller, Mikaela Shiffrin, Travis Gangong, Steve Nyman in drugi so predstavljali kader, ki bi lahko pokoril svetovno elito na domačem svetovnem prvenstvu. A stvari so se spreminjale, rezultati niso bili vseskozi na najvišjem možnem nivoju, nervoza in nezadovoljstvo posameznikov je prineslo prve kadrovske spremembe v njihovem strokovnem štabu.

Težave naj bi se začele kopičiti zaradi Mikaela Shiffrin.
Težave naj bi se začele kopičiti zaradi Mikaela Shiffrin. FOTO: Damjan Žibert

Tako je direktor reprezantanc, Avstrijec Patrick Riml, primoran bdeti nad tekmovalkami v tehničnih disciplinah, kjer mu bosta pomagala Gary Miller in kondicijski trener Luca de Marchi. "Začutili smo, da je sprememba potrebna, saj želimo imeti dinamično ekipo, stabilne rezultate in vse sile usmeriti v boljši rezultatski Mikaele Shiffrin in drugih deklet," je dejal Riml in dodal: "Roland Pfeifer se seli v moški del ekipe, njegova funkcija bo nekoliko drugačna, predvsem pa moramo izboljšati tehniko pri posameznikih."

Pfeifer je delal s Shiffrin vse od njenega debija v svetovnem pokalu, od takrat naprej je postala svetovna prvakinja, olimpijska zmagovalka, osvojila dva globusa v najbolj tehnični disciplini, mi pa si sedaj želimo, da bi stvari v takšni smeri tekle tudi v Vailu. Riml pa se je dotaknil tudi drugih sprememb v trenerskem kadru, kjer so našli menjavi za Wadea Bishopa in Pascala Haslerja. Nasledila sta ju Martin Gray in Michael Rogan. "Imamo dva nova trenerja, ki sta se hitro vklopila v sistem. Vzdušje v štabu je izjemno," je dodal trener ženskega dela hitrih disciplin Stefan Abplanalp.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
08. 01. 2015 11.59
+1
domišljavost ne pozna meja. kok de niso najdl trenerja v sloveniji?
SchumiUberAlles
08. 01. 2015 11.07
+3
Boljše, stabilnejše rezultate Mikale želijo na tak način, da njenega trenerja, sotvorca uspehov Rolanda Pfeiferja prestavijo v moški del ekipe?! Direktor reprezentance pa ga nadomesti?! Kiri vozeki so to... -.- Imela je le probleme s smučmi, pa so pred tekmami v Kuhtalu skupaj z Atomic servisom in novim modelom Atomic smuči vse to rešli na treningu oz. testiranjih v Sante Caterini in je zopet v tisti stari šampionski formi.
ZatoA
08. 01. 2015 10.44
+1
Po cem pa nas direktor slo smucanja tovce?!