Zimski športi

Mazejeva zmagala v Garmisch Partenkirchnu!

Garmisch Partenkirchen, 11. 03. 2010 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpska smučarka Tina Maze je zmagala na veleslalomskem finalu v Garmisch Partenkirchnu. V drugi vožnji je bila hitrejša od Nemke Kathrin Hölzel.

Dvakrat srebrna slovenska olimpijka Tina Maze je borbo za najvišja mesta napovedala že z izjemno prvo vožnjo, ko jo je uspela za pičle tri stotinke prehiteti le Nemka Kathrin Hölzel. Črnjanka se je tudi v drugo po progi spustila odločena narediti vrhunski rezultat, napadanje količkov pa je spominjalo na tisto iz Whistlerja. Ob koncu je to zadostovalo za zmago 26-letnice.

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Reuters

"Moj cilj je bil zmagati preizkušnjo v letošnji sezoni in vesela sem, da se je to zgodilo ravno na finalu. Proga je bila ena tistih, ki mi bolj ustrezajo, vedela sem, da je treba napadati, in zadovoljna sem, da se je vse skupaj končalo ravno na takšen način," je po tekmi povedala Mazejeva.

Drugo mesto je pripadlo vodilni po prvem teku Kathrin Hölzel, tretje mesto pa je osvojila njena rojakinja Maria Riesch. Ob tem dodajmo, da je Črnjanka pristala tudi na tretjem mestu v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, na finalu pa je dosegla prvo letošnjo veleslalomsko zmago. To je njena osma veleslomska zmaga v karieri.

Izidi:

1. T. Maze (Slo) 2:10,71
2. K. Hölzl (Nem) 2:10,74
3. M. Riesch (Nem) 2:10,93
4. V. Rebensburg (Nem) 2:11,16
5. A. Fischbacher (Avt) 2:11,52 

Massi: To je velik dosežek

Po veleslalomski preizkušnji je bil med najbolj zadovoljnimi trener Črnjanke Andrea Massi: "Vsi vemo, kaj pomeni Bojan Križaj za Slovenijo. On je legenda. Tina ga je presegla in potem sami veste, kaj ta rezultat pomeni. Tina je slavila na zadnjem veleslalomu sezone, kar je le še odličen zaključek sezone.“ Trener šampionke se je ob tem spomnil tudi na mnoge preizkušnje, ko so tekmovalko stotinke ločile od zmage oz. boljše uvrstitve: "Mislim, da smo vrnili uslugo. Tina je v Nemčiji ugnala njihovo favoritko za zmago in to za tri stotinke. Tega smo še veliko bolj veseli.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (267)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kao_kakao
13. 03. 2010 14.46
Če pa gre tukaj tudi za nateg iz Massijeve strani ne vemo in se nas ne tiče.
kao_kakao
13. 03. 2010 14.43
"Nekdo je prej omenil...'tako kot je končala Mateja Svet'. Ali kdo kaj ve, kaj je bilo z njo, zakaj je takrat tako hitro končala kariero?" Od zveze je zahtrvala kot TIna; dostojno denarno podporo. Ampak so jo skinli. Kar se tiče povezave med delavci Mure in Tine. Za tiste, ki imajo tolk časa, da tu gor serjejo o naporih in garanju, je že čas, da si gdo pošteno nategne hrbtno mišico! Tu povezave ni! Kdo pa mislite, da je Tino podpiral v smučanju 18 let, pred reprezentanco? Starši. Pa da ne boste mislili, da so to mali denarji. Kdo pa je hodil namesto Tine v gimnazijo? Kdo je užival normalno najstniško življenje, namesto nje? Nobeden. Kdo je trpel bolečine raznih miniskusov, križa, natrganih vezi, zlomov...? V zamenu za smučanje se je morala odpovedati ogromno stvarem. Sedaj jo želi zveza lepo politično skinit... LEPO. Jaz bi nehal, ali pa šel smučati za drugo državo! Daleč od te gnile in kuroptivne Slovenije. Tako malo denarja pa res nimamo. Ampak v napačnih rokah je. Celo Hrvaška (za katero vemo, v kakšni krizi je) je namenila Janici in Ivici Kostelič neprimerno višjo vsoto denarja. Dajati krivdo na Tino in športnike na sploh je dokaj naivno!
esmi
12. 03. 2010 16.03
Bravo Tina !! Upam, da si SZS pokazala da je vredno vlagati v tebe.
ladyme
12. 03. 2010 11.52
čestitke Tini! kake komentarje pišete! veste kolk treninga je vloženga za take dosežek!
Neikius
12. 03. 2010 10.31
Ja nekateri pozabljate, da so dobri športniki dobra reklama za državo. Prav tako je fuzbal stadion pač reklama za Jankoviča, samo je TUDI reklama za državo. Prav tako tudi predsedniški prestiž nekaj šteje (ko je bila o tem debata pred časom). Problem ni zapravjlanje denarja za nepotrebni prestiž, problem je korupcija na vseh korakih. Izginjanje denarja v "črne luknje". Pa seveda neučinkovitost porabe med drugim. Torej smo kupili 800.000 doz cepiva proti gripi. Kdo bo to porabil? Kupili smo patrije, kdo jih rabi? Takih reči je še cel kup... navsezadnje bomo pa začeli plačevati za zlom noge, kar je noro če gledaš obdavčitev. Pri najvišji obdavčitvi na svetu človek prikčakuje določene ugodnosti!
Neikius
12. 03. 2010 10.31
Ja nekateri pozabljate, da so dobri športniki dobra reklama za državo. Prav tako je fuzbal stadion pač reklama za Jankoviča, samo je TUDI reklama za državo. Prav tako tudi predsedniški prestiž nekaj šteje (ko je bila o tem debata pred časom). Problem ni zapravjlanje denarja za nepotrebni prestiž, problem je korupcija na vseh korakih. Izginjanje denarja v "črne luknje". Pa seveda neučinkovitost porabe med drugim. Torej smo kupili 800.000 doz cepiva proti gripi. Kdo bo to porabil? Kupili smo patrije, kdo jih rabi? Takih reči je še cel kup... navsezadnje bomo pa začeli plačevati za zlom noge, kar je noro če gledaš obdavčitev. Pri najvišji obdavčitvi na svetu človek prikčakuje določene ugodnosti!
asdoasa
12. 03. 2010 09.56
Dokaz ,da redno spolno občevanje blagodejno vpliva na rezultate.
gymfit
12. 03. 2010 09.36
ENI STE PA RES BEDAKI!! TINA KAPA DOL, ČESTITKE!
goyzer
12. 03. 2010 08.55
Berem nekatere komentarje in me kar zmrazi....pljuvate po ljudeh, ki so nam to zimo prinesli veliko užitkov ob smučanju in tudi veliko lepih rezultatov. Sramota je, da se ne zavedate, da je sta Tina in Petra sami napolnili mošnjiček smučarske zveze, ta pa z njima ravna kot z ....... Predsednik alpskih disciplin ter direktor družbe NFD je izpeljal goljufijo brez primere, saj se je zavedal, da sponzorskih našitkov ni mogoče odstraniti, zato je odstopil od pogodbe, ko so bili dresi že izdelani. ta isti človek si je iz proračuna že dodobra napolnil žepe, vas pa to niti malo ne zanima. Zakaj se ne zgražate nad tem???????? Očitno je pri nekaterih povsem sprejemljivo, da nam kradejo denar politiki, ditektorji, uprave, manegerji......... Sram vas je lahko...... Denar smučarske zveze ni davkoplačevalski denar, ampak je to denar, ki so ga športniki dobili s strani zveze FIS za dobre rezultate. Davkoplačevalski denar, ki ga porablijo politiki za lastne riti, falcone, patrije, nagrade,.... vas pa ne skrbi!!!! Bravo slovenci, vsak dan nekateri dokazujete kakšne pokroviteljske, nevoščljive riti ste........
Carmen42
12. 03. 2010 08.25
"Na štartu jo je zabolelo v hrbtni mišici. Na nemškem terenu zmaga pred skoraj samimi Nemkami velja dvakratno. To je izključno Tinina zmaga, ne od našega tima niti od koga drugega," je bil odločen vodja Tinine ekipe in njen fant Andrea Massi. Dragi moji - preberite si to izjavo njenega FANTA. To je IZKLJUČNO NJENA ZMAGA! Da si ne boste delali utvar! Razvajen, samovščečen pamž je ona. Če je pa ona profesionalka sem pa jaz... . Katastrofa od ženske še hujši pa je NJEN t.i. FANT
stardec
12. 03. 2010 07.56
@Kdo je vrhunski športnik?To je garač. Žeže, ampak gara za svojo slavo. Če mu slava toliko pomeni, naj pač gara. Vsak ki dela pošteno mora garat, le da eni garajo za slavo in živijo od te slave, drugi pa enostavno garajo za kruh brez slave. Tudi delavke v Muri so garale in so se odrekale celo kruhu. Res ne vem, zakaj bi morali davkoplačevalci plačevat nekomu, ki se rad smuča, ki rad brca ali meče na koš žogo, ali pa če rad meče kladivo po igrišču. Država naj namenja denar raje v zdravstvo šolstvo itd...
goso
12. 03. 2010 07.44
Kdo je vrhunski športnik? To je garač. Danes bit v vrhu je eno samo odpovedovanje, 24 ur. 365 dni v letu. Kakšne počitnice imajo? Kakšne vikende? Smo se kdaj vprašali? Mi živimo veliko ceneje , ampak tudi veliko manj garaško. Drago plačamo poslance. Ali oni tako garajo? Ma, ja. Treba ji je zagotovit vsaj tako dober denar, kot ga imajo za garanje športniki drugih držav. To je zelo poceni za našo državo. Velika večina denarja gre za stroške garanja. In ne za plače ali denarje kot jih pretaka naš prijatelj.
stardec
12. 03. 2010 07.32
Enako je pri fuzbalerjih in ostalih športih. Vsak športnik maha s tisto zastavo katera mu je pripravljena plačevat za to mahanje. Fuzbal štadion je pa itak promocija Jankoviča ne pa Slovenije.
Tonček Balonček
12. 03. 2010 07.27
stardec, točno tako je!!! Naj se izkažejo na trgu, ne na državnih jaslih!!! To, da nekajkrat na leto dvugnejo slovensko zastavo in zaigtrajo Zdravljico pač ni vredno stotisoč ali več EUR, večina sveta še nikoli ni slišqla za smučanje, kaj šele, da bi bila to promocija! Česa, lepo vas prosim! naša perdnost je ravno v tem, da smo nepoznana oaza, ne pa nek poligon!
stardec
12. 03. 2010 06.49
Če razna podjetja mislijo da je Tinca za nih dobra promocija se bodo tepli za njjeno sponzorstvo. Če pa sponzorjev ne bo dobila, se boste že enkrat morali vsi sprijaznit, da šport pač ni noben promotor, ampak jama brez dna v katero se meče delavčev denar.
stardec
12. 03. 2010 06.44
Tkole bom povedal. Tinca je dobra smučarka, ni kej. Ampak zdej bomo vidli koliko je tudi patriota. Če bo smučala za Slovenijo za ta denar kot ga dobijo vse ostale smučarke, bo to znak da ji je nekaj do Slovenije. Če pa hoče več denarja, pa je to pokazatelj, da hoče samo denar. Kot vsak. Jaz ji ne zamerim. Služba pač kot vsaka druga služba. Tudi Murine delavke so biile pridne in so garale noč in dan in delale so kvalitetne izdelke, pa so vseglih ne cesti. Nimaš kej, takšno je življenje. Ne vem zakaj bi moralo bit življenje za športnika boljše in bolj priviligirano od ostalih. Zdaj bomo vidli koliko je Mazetovi do Slovenije in do Slovencev.
igcy
12. 03. 2010 04.53
tina nas vedno prijetno preseneti
boris-v
12. 03. 2010 01.43
simoncek78 11.03.2010, 21:44 Nekdo je prej omenil...'tako kot je končala Mateja Svet'. Ali kdo kaj ve, kaj je bilo z njo, zakaj je takrat tako hitro končala kariero? V sezoni, ko je dosegla 3 ali 4 zmage, dobila od Elana umetniško sliko, med tem ko je Armin Bitner za dvojne stopničke dobil 1 mio DEM. Aja pa predsednik ck zk Slo Tov. Milan Kučan je dobil precej bogatejše darilo. Od Elana, da ne bo pomote.
CRONIMAJOJAJC
12. 03. 2010 00.13
Massijeva zmagala
busta-rusta
11. 03. 2010 23.52
Zmazala jih je bi lahko rekli...