Zimski športi

Mazejeva razmišljala o koncu kariere

Vancouver, 26. 02. 2010 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tina Maze je pred dvema letoma že razmišljala o smučarskem slovesu in koncu športne kariere, nov zagon pa ji je dala njena ekipa.

Tina Maze in Andrea Massi
Tina Maze in Andrea Massi FOTO: STA

"Srebrna" Črnjanka je navdušila na OI z vrhunskima dosežkoma v superveleslalomu in veleslalomu. Tudi Reuters je objavil članek o slovenski šampionki, v kateri odkriva nekatere zanimive podrobnosti njene tekmovalne kariere v zadnjem obdobju.

Tina Maze je pred pred dvema letoma že skorajda postavila smuči v kot, ko se je odločila, da krene na samostojno pot in se loči od slovenske smučarske zveze, piše Reuters. Tako Mazejeva v tem obdobju samostojnosti tekmuje pod vodstvom italijanskega trenerja in fanta Andree Massija, je zapisal novinar Simon Evans. "Brez spremembe trenerja ne bi bila tukaj, kjer sem sedaj, in sploh ne bi več smučala. Doma bi ležala in gledala televizijo," je povedala Mazejeva. "Včasih je nemogoče delati z drugimi ljudmi. Moštvo, ki ga imam zdaj, je zares osredotočeno na uspeh in na nič drugega in celotno moštvo je naredilo izjemno delo." V njenem moštvu sta še Jure Hafner, ki je včasih sodeloval s šestkratno nosilko olimpijske medalje, Hrvatico Janico Kostelić in Andrej Perovšek. Trojica je pomagala preoblikovati športnico, ki je vedno veljala za velik talent, vendar ji tega ni uspelo potrditi z vrhunskimi rezultati, v eno najboljših smučark v alpski karavani, je zapisal Evans. "Počutim se močnejša, dobro sem pripravljena in imam veliko samozavesti in tako lahko tudi smučam, kot želim. Zlato je bil moj cilj, vendar je tudi srebro odlično. Osvojila sem dve medalji in to je velik dan zame," je dejala Mazejeva po veleslalomskem slavju.

Andrea Massi je dejal, da so rezultati le nagrada za ves trud, ki so ga vložili v moštvu. "Dve olimpijski medalji sta neverjeten rezultat. Vložili smo ogromno dela, skupaj kar sedem let, Tina pa je končno dosegla rezultate, ki so je vredni in jih tudi zasluži. Imeli smo ogromno težav, tudi z zvezo, nismo imeli vedno sreče s trenerji in veste, da talent ni vedno dovolj, potrebno je tudi pravilno delo, in to nam je uspelo. Tina je lahko delala v pravo smer in rezultat sta medalji," je dejal Massi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohor_zari
06. 03. 2010 13.41
kalan vugrinec valant kocjančič so zraven samo zato ker imajo možnost krast kolikor hočejo za tino kar naenkrat ni denarja vsak država ima pravilnik o nagrajevanju smučarjev in ne glede na to gdo medaljo bi mora biti nagrajen in je normalno da se ostali smučarji z manjšimi uspehi ne morejo inačiti z tinno kalan povej stroške za družinske člane in gdo so bili na OI kanadi
saj.bo
28. 02. 2010 19.27
ko berem tole kar pišete pod komentarje kar ne morem vrjeti koliko negativizma je v tej mali Sloveniji. kaksna klevetanja ste zmozni pod anonimno prijavo na komentarje. res mi ni jasno od kje pobirate vso to negativno energijo. sem pa prepricana, ce Tini in Petri ne bi uspelo dobiti medalje in bi bile samo 5 ali pa 10 na Svetu bi bi isti, ki sedaj pljuvate in klevetate politike, odgovorne na Smucarski zvezi Slovenije,...pluvali in kritizirali njiju. res mi ni jasno: eden nekaj napise in potem vsi temu sledite in kritizirate in pljuvate dalje kot ovce, ki jih pastir vodi na paso in mu sledijo.... noben od vas ne preveri informacije ampak kar počez in vse pomešate in pišete in žalite brez primere. ZALOSTNO! pluvate po smucarski zvezi noben na pa ne pogleda koliko se te odgovorni ki jih pluvate v preteklosti in sedaj naredili za slovensko smucanje. skoz prebiram da morjo pridet mladi pa novi, ki bojo pa kar resili vse. mladi se lahko prikljucijo in se ucijo od starejsih,..pa potem cez cas prevzamejo. je pa res problem, ker mladi mislejo da lahko kar takoj pridejo kot top managerji in vse resijo. uciti se je treba uciti...tako kot v zivljenju je tudi poslu. toliko o tem,..pa naj vsak pred svojim pragom pomete...pol pa naj smeti po drugem. RES NE MOREM VERJET, DA STE ENI BREZ KANČKA SRAMU IN SPOŠTOVANJA!
gjuro3
27. 02. 2010 22.17
Zmazika je dobro ocen'la... ...da bo večina boljših že končala kariero ali pa počasi tonila v zaton pa si je pač nabrala, kar je bilo na razpolago...
sauc
27. 02. 2010 22.17
z državnem denarjem se da biti pameten :)
maaaajaaaa 1
27. 02. 2010 22.12
Pa sei piše, da JE ramišljala in ne da zdj razmišlja o koncu kariere. drugač pa Tinaa-> Najbolša siii.!!!
x125
27. 02. 2010 20.34
Svojo kariero naj raje končajo nesposobni pohlepni zajedalci na smučarski zvezi,preden uničijo še kakšnega športnika.
esmi
27. 02. 2010 17.57
Tina želim ti še veliko uspešnih let in prosim ne odnehaj in pokaži SZS da lahko dosežeš še marsikaj
kanta11
27. 02. 2010 17.22
mazejeva nadaljuj prosim ne odnehaj
Cofar
27. 02. 2010 13.05
Tina Maze bi končala kariero??? Glede na to da športniki niso odvisni od popularnosti lahko končajo kadarkoli! Če je še dobr zaslužila zravn v tem času svojega športnega udejstvovanja, potem naj neha :)
fap
27. 02. 2010 12.21
Tina razmišlja o prekinitvi karijere!!!???? ZAKAJ ! ZATO KER! Populaciji,ki se gnete okoli nje je potekel rok trajanja . Ona pa si z balastom nima kaj pomagat!!!!
Javoje
27. 02. 2010 11.28
Kaj je Tina Maze dosegala preden je začela trenirati s svojo ekipo in kaj je dosegla sedaj - pa to primerjajmo z rezultati dela trnerjev in vodstva Smučarske zveze Slovenije - kje so v letošnji sezoni kolajne, kje uvrstitve v prvo deseterico, če ne bi bilo Petre Majdič In Tine Maze, ki sta na tak ali drugačen način "šli na svoje"? Kakšne možnosti za delo in trening je imela šampionka Tina Maze, če je predsednik Smučarske zveze Slovenije g. Jaro Kalan izjavil: “ … Treba je povedati, da se slovensko smučanje ni začelo s Tino Maze in se z njo tudi ne bo končalo! Njihov pristop nam ruši sistem, ki ga je smučarska zveza gradila dolga leta.”; gospod Matjaž Šarabon s Smučarske zveze Slovenije pa “Pogoji, da Tina smuča za drugo državo, so zelo jasni. Če bo te pogoje izpolnjevala in si to želela, je mi pri tem zagotovo ne bomo ovirali." in še je povedal »… Enostavno ne bi bilo pravično, da – ne glede na rezultate – dajemo prioriteto izključno Tini in pozabimo na vse druge.« NE GLEDE NA REZULTATE - ? Kakšne rezultate in napredek v karieri so dosegle tekmovalke pod okriljem Smučarske zveze Slovenije smo v letošnji sezoni videli. Zakaj je Mateja Svet pri 22 letih zaključila kariero - je Smučarska zveza Slovenije kaj pojasnila o tem? Če Petra Majdič sklene s kariero - bodo njena vrhunska trenersko servisna ekipa začela delati za Smučarsko zvezo Slovenije, ali pa bodo šli druugam? Najboljši odhajajo?
motofrik
27. 02. 2010 10.38
jez_jezen, če so jo pa tretirali, kot peto kolo... Vsekakor je naredila zelo pametno potezo, da je šla ''na svoje''. Rezultati so vidni, mar ne?
jez_jezen
27. 02. 2010 10.32
Pri teh letih odnehat v takšni formi? Tega pa ne razumem najbolje!
hot125
27. 02. 2010 09.56
Sramota za Slovenijo,da pokvarjenci in povzpetneži vodijo,smučarsko zvezo v Sloveniji zlasti v alpskih disciplinah za to so tudi rezultati ostalih smučarjev v alpskih disciplinah temu primerni.
Horst
27. 02. 2010 09.55
super _ježek,saj lahko za drugo državo trkmuješ v tem kar znaš.
135kmh
27. 02. 2010 09.50
Jaz na Tininim mestu bi že zdavnaj tekmoval za trugo državo.
AIDS123
27. 02. 2010 09.33
andrej8627.02.2010, 08:11-4 maš prav ja...to je pač njihova služba.naj pride kdo meni navijat v službo če maš pir - pridem
Horst
27. 02. 2010 09.23
Tina Maze>Tina Massi,kar tako naprej in vse bo o.k.
29milo43
27. 02. 2010 08.35
Tina prav imaš, poženi jih v maloro,Ti si svoje dosegla čeprav so Ti metali polena pod noge,ko je bilo potrebna primakniti kakšna finančna sredstva so se vsi umaknili.Zdaj pa ko so vidni uspehi na plani se bi pa vsi tisti kitili in pripisovali zasluge.Tina umakne se in si najdi pametno delo doma ali v tujini in uživaj mi te podpiramo.ŽIVELA TINA PONOS SLOVENIJE
Andrej Jari?
27. 02. 2010 08.11
maš prav ja...to je pač njihova služba.naj pride kdo meni navijat v službo