Zimski športi

Mazejeva navdušila z videom, Zahrobska z vrnitvijo

Sölden, 26. 10. 2012 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Alpske smučarke so tik pred tradicionalnim uvodom v sezono v Söldnu dokazale, da zmorejo in znajo več, kot le drveti po belih strminah. V Söldnu je s pevskim nastopom in predstavitvijo videa najbolj prepričala slovenska šampionka Tina Maze, ki je predstavila svoj glasbeni prvenec My way is my decision.

Ob Mazejevi so v Milkini ekipi še Nemka Maria Höfl-Riesch, Francozinja Tessa Worley, Avstrijka Michaela Kirchgasser in Italijanka Elena Curtoni. Veliko pozornosti je na predstavitvi pritegnila predvsem Mazejeva, večina pa je njen novi glasbeni video ocenila kot zelo profesionalen. "A brez skrbi, smučanje ostaja moj prvi poklic," je na srečanju poudarila Mazejeva. Njen video bo luč sveta uradno ugledal v soboto, v njem pa stransko vlogo igra tudi njen trener in vodja ekipe Andrea Massi. Skrit talent je predstavila tudi Curtonijeva, ki je dokazala, da je nadarjena slikarka.

V središču pozornosti je bila seveda tudi Šarka Zahrobska, slalomska svetovna prvakinja iz Aareja 2007. Poleti je bila zaradi možganskega tumorja nekaj dni celo na pragu smrti, v Söldnu pa se je predstavila po uspešni operaciji in okrevanju ter poskrbela za veselje pri pokrovitelju in tekmicah. Na prvi start v beli karavani bo morala Čehinja še počakati.  Sicer pa so tekmovalke na prireditvi simbolično prevzele tudi vijoličaste čelade, ki jih bodo nosile med sezono. Peterica izbrank je prejela tudi svoje portrete, ki jih je fotografiral kanadski glasbenik Bryan Adams.

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BigBoss
26. 10. 2012 13.23
-1
Tej mazetovi se vidi,da pije kot Peterka.Kmalu bo čist zapita.
kavcic74
26. 10. 2012 11.11
-1
ista kot košir !!! ko je začel peti se je njegova smučarska karijera končala zelo žalostno