Zimski športi

FOTO: Maze: Izpolnile so se mi otroške sanje

Whistler, 25. 02. 2010 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska smučarska šampionka je navdušila tudi v veleslalomu in si okoli vratu obesila že drugo srebrno medaljo.

Ženski veleslalom na olimpijskih igrah v Vancouvru je na smučišču v Whistlerju postregel z razburljivimi trenutki. Na koncu je bilo po zmagi Viktorie Rebensburg in srebru Tine Maze veselo predvsem v nemškem in slovenskem taboru.

"Noro, vesela sem. Rekla sem, da pridem sem po dve kolajni, možnosti sem imela in izkoristiti jih, mi pomeni največ. Od tu odhajam z izpolnjenimi cilji, tako življenjskimi kot otroškimi in z mirno vestjo. To mi pomeni zares veliko!" je dejala zadovoljna Mazejeva. "Šla sem na zmago, ki pa so mi jo preprečile te štiri stotinke. Toda kljub temu sem zelo zadovoljna. Menim, da je bilo prav, da smo šele danes izpeljale drugo vožnjo, saj je bila tekma tako bolj regularna. Zame je bilo peto mesto po prvem nastopu tudi določena prednost, saj sem gotovo lažje spala kot avstrijske tekmice, ki so se zvrstile pri vrhu prvega nastopa. Tako sem lažje napadla iz ozadja. Smučala sem borbeno in napadalno. Dala sem vse od sebe, čeprav so bile napake, ki so me verjetno stale zlate kolajne, ampak srebrni kolajni se ne gleda v zobe. Osvojiti dve medalji tu je je nekaj enkratnega," je še dejala Mazejeva, ki je z drugim srebrom na ZOI postala najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov. "Ko sem prišla na igre, sem vedela, da sem dobro pripravljena, ampak nikoli si ne bi mislila, da bom osvojila dve kolajni, saj mi na velikih tekmah nikoli ni uspelo dobro smučati," je še dodala Črnjanka.

Tina Maze-5
Tina Maze-5 FOTO: STA

Izjemno zadovoljen je bil tudi njen trener Andrea Massi: "Ne vem, ni tako enostavno povedati, kakšni so občutki po dveh takšnih kolajnah, ki bosta ostali v zgodovini slovenskega in svetovnega smučanja. Dve srebrni kolajni sta neverjeten rezultat in po teh prekinitvah, že čakanje na hitrih disciplinah je bilo zelo izčrpljujoče, je ta kolajna nekaj fantastičnega. Dober občutek, zares!"

O načrtih za drugo vožnjo pa je dejal: "Že včeraj smo se pogovarjali, ker je bilo Tino strah, saj je bil na sporedu pravzaprav spet prvi tek in tega smo vsi zelo bali. Zjutraj smo šli zelo zgodaj gor narediti eno ogrevalno vožnjo 'na polno', tako da pride notri v to igro. Da bi bila dobro pripravljena, je po ogledu opravila še z eno vožnjo, kljub temu pa je zgoraj rahlo popustila, ampak ta konkurenca je bila neverjetna, zaostanki ste videli, kakšni so. To je bila ena izmed bolj kvalitetnih tekem v moji trenerski karieri."

Regensburgovi, ki je po sredini prvi vožnji zasedala šele šesto mesto, je neobičajno dolg odmor pred drugo vožnjo koristil. "Mislim, da ta naziv olimpijske prvakinje ne pripada meni. Neverjetno! Zlata kolajna je naravnost sanjska," je dejala malce presenetljiva zmagovalka, sicer prva nemška olimpijska prvakinja v veleslalomu po letu 1956, ko je slavila Ossi Reichert. "Zagotovo bo trajalo kar nekaj dni, da vse to vsrkam vase. Zdaj si predvsem želim čim bolj uživati na podelitvi kolajn. Gotovo bomo uspeh tudi dobro proslavili," je dejala Nemka in dodala: "Mislim, da na meni ni bilo toliko pritiska kot pri vodilni trojici, toda vedela sem, da znam hitro smučati in tudi zmagati, zato sem pritiskala sama nase."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Javoje
27. 02. 2010 11.43
Kaj je Tina Maze dosegala preden je začela trenirati s svojo ekipo in kaj je dosegla sedaj - pa to primerjajmo z rezultati dela trnerjev in vodstva Smučarske zveze Slovenije - kje so v letošnji sezoni vsaj vrstitve v prvo deseterico, koliko jih je bilo - številko na plano! (Kolajn tako ni - teh sta bili sposobni samo Petra Majdič In Tine Maze - prvo vrhunsko trenira g. Hudač, drugo g. Massi - obema čestitke!)". Kakšne možnosti za delo in trening je imela šampionka Tina Maze, če je predsednik Smučarske zveze Slovenije g. Jaro Kalan izjavil: “ … Treba je povedati, da se slovensko smučanje ni začelo s Tino Maze in se z njo tudi ne bo končalo! Njihov pristop nam ruši sistem, ki ga je smučarska zveza gradila dolga leta.”; Gospod Matjaž Šarabon s Smučarske zveze Slovenije pa “Pogoji, da Tina smuča za drugo državo, so zelo jasni. Če bo te pogoje izpolnjevala in si to želela, je mi pri tem zagotovo ne bomo ovirali." in še je povedal »… Enostavno ne bi bilo pravično, da – ne glede na rezultate – dajemo prioriteto izključno Tini in pozabimo na vse druge.« NE GLEDE NA REZULTATE - ? A niso rezultati tisti, ki štejejo? Kakšne rezultate in napredek v karieri so dosegle tekmovalke pod okriljem Smučarske zveze Slovenije? Zakaj je Mateja Svet pri 22 letih zaključila kariero - je Smučarska zveza Slovenije kaj pojasnila o tem? Če Petra Majdič sklene s kariero - bodo njena vrhunska trenersko servisna ekipa še delala v Sloveniji ali pa bodo šli drugam? Se bo zgodilo, da bodo najboljši odšli? Najboljši - glede na REZULTATE ...
snowgal
26. 02. 2010 21.43
vogrinc je pri tini skoraj ponovil dejanja pri svetovi. morebiti raje gleda smučarje okrog sebe kot smučarke.
endzi17@hotmail.com
26. 02. 2010 14.45
bravo cestitke
gerradthebest
26. 02. 2010 14.44
bog živijo jo slovenko prelepo žlahtno in srebrno rožico ..bravo tina ;)))
Ro?ers
26. 02. 2010 14.20
Bravo Tina..ti si zakon bila in boš ostala...česitke tudi tvoji ekipi.....Vogrincu in ostalim kampanjonih pa dajte že spokat iz Slovenske smučarije...
AIDS123
26. 02. 2010 11.53
DONNY
26. 02. 2010 11.43
TINA for president
vlab
26. 02. 2010 10.42
Vogrinc, požri se in urezni se v zemljo!
CDROM
26. 02. 2010 09.22
Si predstavljate, da se Petra Majdič nebi poškodovala in bi tudi ona prinesla še več medalj domov, da bi našim skakalcem bilo vreme malo bolj naklonjeno in bi tudi oni prinesli kako medaljo (ker niso skakali slabo) in dvišjo stoa Tina danes stopi na najpničko ali pa na preostali dve, to bi bilo sanjsko. Avstrijci in Nemci bi samo gledali z odprtimi usti. Definitivno Tina si dokazala na teh OI, da si najboljša smučarka. PA NE DOVOLI, DA SE RAZNI LJUDJE PONAŠAJO IN KITIJO S TVOJIM USPEHOM, KO PA NISO HOTELI PRISLUHNIT IN VAM POMAGAT ZA ODHOD V VANCUVER!!! Bravo naši!!!
gripson
26. 02. 2010 09.16
Bravo Tina&ekipa, še posebej Andrea. Za vsako uspešno žensko stoji uspešen moški (pa to ni niti Vogrinec, niti Kocijančič niti Kalan, ki MORAJO spokati iz slovenskega smučanja).
topsyyy
26. 02. 2010 09.10
Kapo dol ... Tina, hvala za fantastične predstave in osvojeni kolajni! BRAVO!!!!!!!!!!!! Upam, da ti še danes uspe, ker si zaslužiš zmago! Edino kar mi gre na živce je to, da se bodo sedaj ti slinarji kot so Vogrinc & Co. hvalili z njenimi uspehi in si pripisovali zasluge za to.
ORF1
26. 02. 2010 09.09
Sploh ne najdem tistih, ki bi pluvali po Tini,še pred 14 dnevi vas je bilo polno takih-DA VAS NI ZDAJ SRAM!
stan11
26. 02. 2010 09.06
Preprosta, simpatična, lepa. Vso srečo tudi danes.
pogan
26. 02. 2010 09.06
Drage slo športnice letos boste se borile le za drugo in tretje mesto za naj športnica leta 2010! PRVO MESTO JE ŽE ODDANO! BRAVO TINA!
Sibosk
26. 02. 2010 09.05
bambin se povsem strinjam. Upam, da bo sotala s svojo ekipo in nadaljevala uspešno pot, zveza pa naj se kaj nauči. Skrajni čas je, da ji povrnejo stroške in dajo tisto kar so dobili od njenega smučanja. To kar je storila Tina, bi morala storiti že Mateja. Mogoče bi bilo sedaj kaj drugače. VSI NA SMUČARSKI ZVEZI: SPREGLEJTE - OČITNO JE DA DELATE HUDO NAROBE!!!!!!!!!!!!!!!
nelika123
26. 02. 2010 09.00
ČESTITKE!!!!
s_love_nija
26. 02. 2010 09.00
najlepša najboljša to je tina maze bravo tina!!!
kofetka
26. 02. 2010 08.58
vse čestitke, kar pogumno naprej, tudi danes bom navijala zate, tudi če kiksneš bom še vedno tvoja oboževalka
pogan
26. 02. 2010 08.58
Bravo Tina. imaš že dve medalji. tvoja najboljša disciplina pa pride šele danes na vrsto. BRAVO!!!
bambin
26. 02. 2010 08.53
A zdaj pa Tina, Tina in Slovenija.... Prej, ko bi blo treba kaj penki-penki namaknit pa nič.... Tinina reprezentanca in Tina BRAVOO! To delajte Črna!