Zimski športi

Mastnak reševal slovensko čast v Bad Gasteinu

Bad Gastein, 08. 01. 2016 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski deskarji na snegu tudi v tretji tekmi sezone svetovnega pokala niso blesteli. V Bad Gasteinu je sicer presenetil Tim Mastnak, zasedel je 14. mesto, nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka je v osmini finala izločil štirikratni članski prvak Avstrijec Benjamin Karl.

Mastnak, ki je s 14. mestom izenačil najboljšo slovensko uvrstitev v sezoni, sebi pa priboril drugi izid kariere v svetovnem pokalu (boljši, četrti, je bil na domači Rogli), je bil edini slovenski finalist. Pet stotink sekunde je za uvrstitev v izločilne boje zmanjkalo Roku Marguču, ki se je moral zadovoljiti s 17. mestom, Jure Hafner je bil 26., Črt Ikovic pa je zasedel 44. mesto. V ekipi sta še vedno manjkala lanski zmagovalec te tekme Žan Košir in Rok Flander.

Marguč je za las ostal brez izločilnih bojev v Bad Gasteinu.
Marguč je za las ostal brez izločilnih bojev v Bad Gasteinu. FOTO: Damjan Žibert

Drugič v sezoni je tekmo dobil Bolgar Radoslav Jankov, odkritje sezone, ki je v finalu premagal Italijana Maurizia Bormolinija, tretji je bil še en Italijan Mirko Felicetti, četrti pa Karl. Pri ženskah je bila najboljša Rusinja Jekaterina Tudegeševa pred Avstrijkama Julijo Dujmovits in Sabine Schöffmann.

Izidi, moški:
1. Radoslav Jankov (Bol)
2. Maurizio Bormolini (Ita)
3. Mirko Felicetti (Ita)
4. Benjamin Karl (Avt)
5. Alexander Bergmann (Nem)
...
14. Tim Mastnak (Slo)
17. Rok Marguč (Slo)
26. Jure Hafner (Slo)
44. Črt Ikovic (Slo)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.