Zimski športi

Massi: Napak si ne smemo privoščiti

Trbiž, 04. 03. 2011 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Trenerski štab ekipe Team to Amaze slavi veliko zmago alpske smučarke Tine Maze, Andrea Massi pa poudarja, da gre za zmago, ki dokazuje, da je Črnjanka konkurenčna v vseh disciplinah.

Zmaga Tine Maze je zmaga cele ekipe Team to Amaze. Štiričlanska zasedba (Andrea Massi, Tina Maze, Livio Magoni, serviser) na posameznih tekmah svetovnega pokala naredi tudi kakšno manjšo napako, ki se pogosto odraža ravno na rezultatu najboljše slovenske smučarke. In tudi v Trbižu je bilo temu tako, saj je Mazejeva na smuku naredila napako takoj po startu, kar je pomenilo izgubo časa. Massi je po 'prvem polčasu' ocenil, da gre za izgubo dveh oz. treh desetink, kljub vsemu pa je Črnjanka z izjemnim slalomom zadevo popravila. "Verjetno se vam bo zdelo neumno, vendar Tina ima poškodbo, zato smo jo morali pred startom prve vožnje mazati s posebno kremo. Glede na to, da nam je je zmanjkalo, smo si jo morali izposoditi pri italijanskem fizioterapevtu. Na našo smolo ni šlo za enako mazilo, saj smo uporabili hladilno kremo. To jo je zmotilo, in to smo videli na startu smuka. Smo tako majhni in logistično šibki, da jaz grem denimo na start, jo namažem, se odpravim na progo in sprejemam podatke ter pri takšnih zadevah prihaja do napak. Zunanji opazovalec, kakšen laik, misli, kaj ta nalaga in išče izgovore, ampak vse skupaj se odraža na koncentraciji. Napake niso nikoli slučaj, saj smo jih analizirali in ugotovili, kdaj nastopijo. Je pa Tina fenomenalno odreagirala in ko naredi takšne vožnje, ji težko kaj očitaš," je po prvi superkombinacijski zmagi Tine Maze povedal vodja njene ekipe Andrea Massi, ki je v novinarsko središče po veliki zmagi prispel z zlato lasuljo.

Livio Magoni, Tina Maze in Andrea Massi
Livio Magoni, Tina Maze in Andrea Massi FOTO: Damjan Žibert

Deseta zmaga Mazejeve v svetovnem pokalu pa ima po njegovem prepričanju posebno težo, na kar je še posebej opozoril Massi: »To je zelo važna zmaga, saj poudarja, da je Tina konkurenčna povsod. Konkurenca je bila močna, Vonnova in Riescheva sta se borili, veste zakaj, in Tina je pred njima. Nekatere tekmovalke ugašajo, nekatere pa ostajajo!«

Magoni ne more verjeti …
"Lepo, zelo lepo. Zaključek je bil neverjeten," je za 24ur.com povedal trener Livio Magoni in nadaljeval: "Po smuku smo vedeli, da smo zelo blizu najboljšim, ampak malo nas je skrbelo, kakšna bo slalomska proga. Praviloma proge niso posebej zahtevne, ta v Trbižu pa ni bila niti malo lahka. Razdalje med vratci so bile neprijetne, ampak ob koncu je odpeljala, tako kot najbolje zna, in to se nam je obrestovalo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
05. 03. 2011 09.56
NO PA POGLEJMO KOLIKO NAVIJAČEV JE V KRANJSKI GORI NA MOŠKEM VELESLAMU KAMERMAN NA CILJU KAŽE SAMO TEKMOVALCA,KER NAVIJAČEV SKORAJDA NI
Tralala:3
04. 03. 2011 17.23
TINA TI SI NAJAČA