Zimski športi

Massi: 1., 2., 3. …

Trbiž, 04. 03. 2011 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef ekipe Team to Amaze Andrea Massi je zadovoljen z nastopom svoje varovanke Tine Maze, a napaka je tekmovalko stala še boljšega izhodišča.

Že ob vstopu v italijanski Trbiž na balkonu enega izmed apartmajev visi napis 'Hvala, Tina!', ki je bržkone dal še nekaj dodatnega elana najboljši slovenski alpski smučarki Tini Maze. Črnjanka je namreč s smukaškim delom kombinacijske tekme opravila dobro, kar je po prvem polčasu zgodbe priznala tudi sama. "Dobro je, super je," je bila v mimohodu kratka slovenska tekmovalka, pred katero so ta hip Lindsey Vonn, Maria Riesch, Anja Pärson, Ingrid Jacquemod. Zadovoljen je bil tudi šef ekipe Team to Amaze Andrea Massi. Zmotila ga je le napaka takoj po startu, ko je njegova varovanka izgubila nekaj časa. "S smukom smo zadovoljni, škoda napake na startu, ki nas je stala od 20 do 30 stotink, ker vem, kaj se dogaja po napaki. Zdaj moramo napadati v slalomu in potem bomo videli," je povedal. Ob progi pa so pred nastopom Črnjanke, med njim in po njem vihrale tudi slovenske zastave. Zaradi bližine smučišča so namreč mnogi prispeli na tekmo spodbujat slovenska dekleta, če bi Mazejeva slalom odpeljala tako kot v Garmischu in Areju, pa ji odličje skorajda ne bi moglo spolzeti iz rok.

Andrea Massi je prepričan, da je napaka tik po startu Mazejevi odnesla od 20 do 30 stotink.
Andrea Massi je prepričan, da je napaka tik po startu Mazejevi odnesla od 20 do 30 stotink. FOTO: Damjan Žibert

Odličje je tudi tiha želja slovenskih ljubiteljev alpskega smučanja, ki so prispeli v Trbiž, enako pa velja za šefa ekipe Tine Maze. "Tina je zadovoljna, ko je spredaj, torej 1., 2., 3.," je zaključil Massi, ki se je skupaj s tekmovalko in trenerjem Livijem Magonijem hitro po koncu nastopa odpravil snovati taktiko za kar najboljši nastop v odločilni vožnji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tralala:3
06. 03. 2011 15.49
Vozilo Massi je čisto vredu
Dejanutd
04. 03. 2011 17.48
ronaldo je 100x boljsi.... ups to ni messi . se opravicujem
Iniesta
04. 03. 2011 15.07
Najbolj zaslužen za Tinin uspeh je prav MASSI!
rrrreku
04. 03. 2011 13.40
Men tut ta dedec ni všeč! Težak grebator!Vedno so njegovi komentarji če,če,če,....To je šport,če Lindsey v.ne bi imela nesreče pred S.prvenstvom in nemke ne vročine,bi bilo lahko tudi drugače.Tako,da je mela Tina na S.P-JU tudi malo sreče,tega pa ne bo omenjaltalijan=lisjak.
vozilo
04. 03. 2011 12.46
JA TINA JE ODLIČNA VSE POHVALE AMPAK TALE MASSI NJEGA BI TAKOJ NAGNAL