Zimski športi

Marko Dolenc biatlonski predsednik, vrača se Tomaš Kos

Ljubljana, 25. 05. 2015 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji biatlonski reprezentant in olimpijec Marko Dolenc je novi predsednik zbora za biatlon. Na tem mestu je zamenjal Sreča Barbiča, ki so mu klubi v začetku meseca izrekli nezaupnico. Dolenc je potrdil tudi, da se v ekipo kot prvi trener vrača češki strokovnjak Tomaš Kos.

V novi ekipi so tudi številni nekdanji tekmovalci, s katerimi je Marko Dolenc na tekmah najvišje ravni branil barve Slovenije. Med drugim je Dolenc v ekipo povabil Janeza Ožbolta, ki bo po novem vodja panoge, Tomas Globočnik pa bo zadolžen odnose z javnostmi. Mandat Marka Dolenca traja do leta 2018 oziroma zaključka naslednjega olimpijskega cikla. Kratkoročnih nalog bo veliko, saj se bo nova tekmovalna sezona začela čez manj kot pol leta. "Z aktivnostmi smo začeli pred tedni, ko so se zadeve začele odvijati. Najbolj pomembno je, da so se stvari umirile. Ves čas so potekali pogovori s tekmovalci in trenerji. Znana je reprezentanca A in pogovori so praktično končani. Tekmovalci enotni vstopajo v novo sezono," je po seji povedal Dolenc.

Ta je še enkrat poudaril, da se s 1. junijem v Slovenijo vrača Tomaš Kos, ki lani vloge glavnega trenerja ni želel prevzeti. "To je praktično dogovorjeno. Kos je že pripravil programe in nekateri tekmovalci po njih že trenirajo. Sam si bo izbral svoje sodelavce. Za tekmovalce lahko rečem, da bodo vsi trenirali v ekipi A, nekateri seveda po prilagojenih programih. Potrebe po individualnih programih ni več," je v zvezi s stroko povedal Dolenc in poudaril, da bo tudi novo vodstvo panoge nadaljevalo s kandidaturo za svetovno prvenstvo.

Dolenc je vesel predvsem, ker vse kaže, da so se strasti v slovenskem biatlonu končno umirile. "Mislim, da smo v zadnjih tednih delovali zelo enotno in razprtije presegli. Težav za naprej ne vidim. To je pokazalo tudi današnje glasovanje, kjer je bila podpora 100-odstotna. To ni podpora meni, ampak novemu konceptu dela. To je tisto, kar bo biatlon vnovič popeljalo naprej na rezultatskem in organizacijskem delu, predvsem pa v odnosih."

Biatlonci bodo sezono začeli začeli z novim vodstvom.
Biatlonci bodo sezono začeli začeli z novim vodstvom. FOTO: Damjan Žibert


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.