Zimski športi

Mario Matt končal smučarsko kariero

St. Anton, 12. 03. 2015 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Olimpijski prvak v slalomu Avstrijec Mario Matt je danes končal svojo športno kariero. Po razočaranju letošnje sezone svetovnega pokala, kjer ni dosegel niti enih stopničk, se je mesec pred svojim 36. rojstnim dnevom odločil, da se športno upokoji.

"V tej sezoni sem spoznal, da smučanje ni več najpomembnejše v mojem življenju," je ob oznanitvi športne upokojitve dejal Mario Matt. Avstrijec, ki je v Sočiju osvojil naslov olimpijskega prvaka v slalomu, je bil letošnjo sezono najvišje uvrščen v Kitzbühlu, kjer je dosegel 12. mesto. Med letoma 2001 in 2007 je prvak zabeležil kar 15 zmag v svetovnem pokalu.

Matt je v 16-ih sezonah svetovnega pokala 42-krat stopil na oder za zmagovalce, od tega 15-krat na najvišjo stopničko.
Matt je v 16-ih sezonah svetovnega pokala 42-krat stopil na oder za zmagovalce, od tega 15-krat na najvišjo stopničko. FOTO: Damjan Žibert

Matt z današnjo upokojitvijo tako ne bo sodeloval na prihajajočem pokalu Vitranc v alpskem smučanju v Kranjski gori, njegovi rezultati pa so bili preslabi za kvalifikacijo na finale svetovnega pokala v francoskem Meribelu. Slabe rezultate so močno zaznamovale ponavljajoče poškodbe, zaradi katerih je od osmih slalomov to sezono končal le tri.

Mario Matt se bo zdaj bolj posvetil vzreji arabskih konjev, kot najstarejši član bratov Matt že vodi Apres-ski bar na Tirolskem, medtem ko najmlajši brat, 21-letni Michael tekmuje v alpskem smučanju, 32-letni Andreas pa v smučarskem krosu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a-rod
12. 03. 2015 18.37
+1
matt pa mani pranger, slalomske legende s kapcami poleg palanderja :D
ales400
12. 03. 2015 17.15
+7
Poleg naših vedno držal pesti za Matta in Eberharterja.. SuperMario Matt se je 3x vrnil po hudih poškodbah in vedno znova s štartno številko okrog 50 prilezel na sam vrh.. Good Luck!
nomis1
12. 03. 2015 15.16
+13
vsi avstrijski smučarji (in ostali športniki) mi grejo na živce, matt pa mi je bil med njimi še najbolj simpatičen...srečno v nadaljnjem življenju

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.