Zimski športi

Malijeva osma, biatlonsko zlato Francozinji

Kontiolahti, 07. 03. 2015 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svetovnem biatlonskem prvenstvu je na ženski sprinterski tekmi zlato odličje osvojila Francozinja Marie Dorin Habert. Izkazala se je slovenska tekmovalka Andreja Mali, ki je zasedla osmo mesto, kar je njen najboljši izid na SP. Teja Gregorin ni nastopila.

Francozinja Marie Dorin Habert je nova svetovna biatlonska prvakinja v sprintu. Na prvenstvu v Kontiolahtiju je ob zgrešenem strelu za 9,6 sekunde ugnala Poljakinjo Weroniko Nowakowsko Zemiak, ki je zadela vseh 10 strelov in za 19,7 sekunde Ukrajinko Valj Semerenko, ki si je prav tako privoščila eno napako na strelišču. Za najboljšo uvrstitev v sezoni in najboljšo posamično uvrstitev na svetovnih prvenstvih v karieri pa je z osmim mestom poskrbela Andreja Mali, ki je ob enem kazenskem krogu za zmagovalko zaostala 1:01,9 minute. "Vesela sem, da se je vse izšlo. Zame je to kot zmaga. Celo sezono sem čakala tak izid, nekajkrat sem ga pokvarila z napakami pri streljanju stoje. Pred sezono sem vedela, da sem dobro pripravljena, zato sem bila tudi že malo jezna. Razmere so bile težke, a danes mi je uspela še tista strelska ničla stoje," vesela razlagala Kamničanka.

Urška Poje je zgrešila štiri strele, Anja Eržen pa kar sedem od desetih in obe sta zaostali za 60. mestom, ki vodi v nedeljsko zasledovanje. Teja Gregorin se je zaradi bolezni pridružila reprezentanci z zakasnitvijo in danes ni nastopila. "Zdravnica mi je dala zeleno luč, tako da sem zato prišla sem. Vreme je za Skandinavijo čisto netipično, ko smo se peljali sem, so rekli, da še niso imeli takšne zime, tako tople. Prilagoditi se moramo tudi temu. Danes in jutri bom gledala tekme v sobi, ne bi se rada izpostavljala in še enkrat zbolela, bom pa najboljši navijač. Mogoče bom nastopila v štafeti, če bom 100-odstotna," je povedala slovenska reprezentantka.

Andreja Mali
Andreja Mali FOTO: SZS

Izidi:
- ženske, sprint 7,5 km:
1. Marie Dorin Habert (Fra) 22:16,8/1
2. Weronika Nowakowska-Ziemniak (Pol) + 9,6/0
3. Valj Semerenko (Ukr) 19,7/1
4. Laura Dahlmeier (Nem) 29,1/3
5. Krystyna Guzik (Pol) 39,7/1
6. Jekaterina Šumilova (Rus) 48,8/2
7. Magdalena Gwizdon (Pol) 51,8/2
8. Andreja Mali (Slo) 1:01,9/1
9. Olga Abramova (Ukr) 1:03,0/2
10. Franziska Hildebrand (Nem) 1:09,8/2
...
78. Urška Poje (Slo) 3:54,3/4
85. Anja Eržen (Slo) 4:31,2/7
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.