Zimski športi

Majdičeva še ostaja v bolnišnici

Vancouver, 19. 02. 2010 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz bolnišnice v Vancouvru prihajajo optimistične vesti o bronasti olimpijki Petri Majdič, ki dobro okreva po poškodbi na tekmi sprinta. Majdičeva pa za zdaj še ostaja v bolnišnici.

Petra Majdič-6
Petra Majdič-6 FOTO: STA

Čeprav je sprva že kazalo, da se bo slovenska tekaška šampionka Petra Majdič že danes lahko iz bolnišnice v Vancouvru vrnila v olimpijsko vas v Whistlerju, za zdaj še ostaja v bolnišnici, je potrdil tiskovni ataše olimpijske delegacije Brane Dmitrovič. Z Majdičevo sta v bolnišnici tudi njen trener Ivan Hudač in zdravnik Miloš Kapko.

Tudi trener Hudač je v telefonske pogovoru potrdil, da za zdaj Petra še ne bo zapustila bolnišnice, drugih informacij pa ne more razkriti. Sprva je kazalo, da bi se slovenska tekačica lahko že v sobotnih jutranjih urah po srednjeevropskem času vrnila v olimpijsko vas v Whistler, a ostaja v bolnišnici.

Naj spomnimo, slovenska drama v Whistlerju se je začela na dan tekme na jutranjem ogrevanju, ko je Majdičeva na spustu v poledenelem levem ovinku zapeljala s proge, padla v globoko jamo in se poškodovala. Sprva je kazalo, da ne gre za hujše poškodbe, natančnejši pregled po koncu sprinterske tekme, na kateri je Majdičeva osvojila bron, pa je pokazal, da ima poškodovana štiri rebra, udrta pljuča in zrak v pljučih. Olimpijske igre so tako za našo šampionko že končane, po vsej verjetnosti pa tudi tekmovalna sezona.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tjasy87
20. 02. 2010 17.24
slopilot...saj je 2o let trenirala, logično da zase, zate že ne!! mislim pa da nečimrnost bolj nate sliči, kot na Petro! ehhh...sploh škoda besed...
boris tavcar
20. 02. 2010 15.53
na koncu koncev je res trpela bolečine in izjemne napore, vendar iz svoje nečimrnosti in zase
luna.3
20. 02. 2010 15.47
Vsa čast Petri, postavi naj se v njeno kožo pa bomo videli, kako bo dihal. Mogoče bo pa tudi on "princ". Čimprejšnje okrevanje, Petra!
umilave1
20. 02. 2010 15.09
@marichuy1 Na siolu sem prebral, da jih ima 178cm
umilave1
20. 02. 2010 15.04
Sedaj je pomembno samo zdravje, da se lahko vrne v SLO.
Nickela
20. 02. 2010 14.59
A kdo ve koliko je Petra visoka? V prenosu tekme se mi je zdela izjemno visoka, zdaj na netu pa vidim, da "samo" 175cm? Višja je bila kot obe tekmovalke na odru, višja od trenerja...
Apolonija Bobnar
20. 02. 2010 14.32
vsa čast petri, res je supr tole izpeljala. Ko je šla na tekmo polomljena, res smatram, da je to storila, ker ima šport in tekme v krvi in je profi športnik, z dušo in s srcem. In je izziv OI velik. Še vseeno me pa zanima, kakšni so pogoji, da ima status , da je v MORS zaposlena, kaj od nje pričakujjejo, da ima še status. In kaj recimo so pričakovali od Humaja, da bi imel še status. A so ti pogoji zadost življenjski?
Nickela
20. 02. 2010 14.21
Petra je vedela kaj javnost, navijači pričakujemo od nje. Pomoje v tistem momentu ni pomislila na to, da mora teči zaradi statusa v vojski, niti zaradi denarja ali česa drugega. Medaljo si je res srčno želela, njen tek je bil res na meji nemogočega, kar je pa nemogoče storiti brez srčne želje!
Tonček Balonček
20. 02. 2010 13.47
Carica je, tako spretno je krmalila na tistih dilcah in se elegantno spustila v jamo, prav sexi je izgledalo, v bistvu je princeska, ne carica!
gasper1111
20. 02. 2010 13.42
CARICA- ponosni smo lahko vsi na njo
blisko
20. 02. 2010 13.42
@mkrebs Se strinjam, da je bilo nekoliko neodgovorno, da je tvegala za to kolajno še večjo poškodbo ali pa tudi še kaj več. Je pa res odločitev je bla njena, kolajna tudi, zaslužek tudi, nam pa ostane le to da smo lahko izredno ponosni na kolajno, upam da bomo še na kakšno na teh OI, ki ne bo nič manj vredna, kot Petrina, pa tudi če je ne osvoji kdo z zlomljeno nogo, ali kaj drugega kolajna je kolajna, je pa res, da imamo mi že par dni o čem debatirat, dolgcajt ni.
Tonček Balonček
20. 02. 2010 13.32
Škoda, ta ta naš Falcon ne sme in ne more eltati, gre za letalo, namenjeno prevozu ranjencev, tam je že toliko naših polomljenih, nabodenih, poškodovanih tako in drugače, da bi letalo nazaj letelo polno. Naši fantje v Afganistanu, sredi rafalov in bordb za demokratične vrednote in antiterorizen, so še vsi zdravi, danes so spet jedli pašto, ta trenutek se gredo verjetno duhovno oskrbo..... Majdičevo za poveljnico teh enot, saj je javna uslužbenka na MORS-u!!!
Apolonija Bobnar
20. 02. 2010 13.13
vsa čast petri majdič, res je superženska. Ampak: a lahko mal povejo pristojni: kakšne so njene obveznosti in dolžnosti kot športnice, ki je zaposlena v državni upravi. A ni tko, da morajo ti športniki tudi neke reziultate dosegat, da ne izgubijo statusa. A je šla res tekmovat v takem stanju samo zaradi entuziazma ali tudi zato, ker je mogoče "morala met rezultate", da ne bi zgubila statusa prof športnika. Kako je bilo s Tomažem Humarjem? Tudi on je imel status - športnik - zaposlen v nekem ministrstvu... A se lahko razkrije, kakšen so njihove obveznosti do delodajalca? Vsa čast jim, da se borijo za domovino, ampak kare je preveč je pa preveč, z zdravjem plačat ali pa z življenjem, tako kto je bilo to pri Humarju. Kje je meja, kdaj ima profi športnik pravico ali pa dolžnost, da ne gre riskirat, da ne leze v goro kot Tomaž, da ne gre na tekmo tako kot Petra. Da ne bo kdo napak razumel, vsa čast Petri, še nekrat, ampak mal zdrave pameti njenih delodajalcev in športnega managementa pa tudi mora bit. Zdravje in življenje je le eno samo.
Marija Krebs
20. 02. 2010 12.08
Mijta120.02.2010, 11:151 OI naj bi bile glasnik: Ni važno zmagati, važno je sodelovati. Da pa se jkdrokoli podal v dir za medaljo poškodovan, pa se mi zdi neodgovorno - do njegovega telesa.
d.vagner
20. 02. 2010 12.02
KAPO DOL PRED PETRO MAJDIČ!!!
Mijta1
20. 02. 2010 11.17
wormck no pa se vrnimo h tekom...več tekmovalk je opozarjalo vodilne da je tisti ovinek nevaren glavni za varnost je slovenec ki pa jim je odvrniv da nas se brigajo zase si se zdaj mnenja da so sami krivi? -- MED NJIMI TUDI KOVALČIKOVA :S, pa so jo preslišali. Glavneo je, da je bila PETRA ODLIČN. VSI SMO S TABO PETRA!!! NAJBOLJŠA SI!
Mijta1
20. 02. 2010 11.15
mkrebs 20.02.2010, 10:17 0 Medaljo imamo, ampak na kakšen račun? DA je tvegala svoje življenje! Pa kje so bili naši odgovorni, da so ji sploh dovolili teči? Medalja bo itak šla v zaton, Petra pa, če bi bila na okrevanju, bi lahko nadoknadila z več - pač ne na teh OI. ---------------------------------------------... misliš, da še bo ona tekmovala na naslednjih OI?, ki bodo žez 4 leta?! Samo je rekla, da je to njena ZADNJA PRILOŽNOST, in če je v karieri hoteli kaj doseči, JE MORALA NA TEH OI, saj samo kolajne na navadnih tekmah ne pomenijo veliko ...
Marija Krebs
20. 02. 2010 10.17
Medaljo imamo, ampak na kakšen račun? DA je tvegala svoje življenje! Pa kje so bili naši odgovorni, da so ji sploh dovolili teči? Medalja bo itak šla v zaton, Petra pa, če bi bila na okrevanju, bi lahko nadoknadila z več - pač ne na teh OI.
Dogg Pss
20. 02. 2010 09.00
wormck jp se strinjam...in če potegnemo črto čez use to pridemo do dejstva da so to katostrofalne OI!!!!
mulc-
20. 02. 2010 08.46
robert24 20.02.2010, 01:42 -7 gostitelji zavarujejo progo,,po predpisih,,,,,hallo ce se pa sportniki padajo na progah,,pa ni njihov problem,,,,pa ne tekmuj,,,,hallo sej se sportniki zavedajo nevarnosti in hitrosti na zimskih sportih,,,,,,,,,noben drug ni kriv ,,kot sami sportniku,,,, pa un ki se ubil....skoda ga je,morm rect,,,sam je sam kriv za svoja dejanja,,,,,,,tko kod smo vsi. se vidi da nespremljas nic! 1.majdiceva ni padla na progi ampak v nezavarovan 3 meterski jarek ob progi! 2.kar se pa tiče sankača zakai so prireditelji takoi po usodni vožnji tam postavili 3 metersko leseno ograjo-zato ker je bila proga pre nevarna no pa se vrnimo h tekom...več tekmovalk je opozarjalo vodilne da je tisti ovinek nevaren glavni za varnost je slovenec ki pa jim je odvrniv da nas se brigajo zase si se zdaj mnenja da so sami krivi?