Zimski športi

Lovše bo za zaščito pravnih interesov sprožil ustrezne pravne postopke

Ljubljana, 14. 06. 2012 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V odzivu na izjavo predsednika FIS Giana Franca Kasperja na temo spora med vodstvom Fisa in takratnim predsednikom SZS Tomažem Lovšetom je Lovšetova zastopnica pojasnila kronologijo dogodkov in preiskavo vseh neresničnih obtožb.

V izjavi za medije razlagajo, da je pooblaščenka Lovšeta odvetnica Nina Zidar Klemenčič v izjavi za medije 11. 6. 2012 pojasnila, da je pridobila izjave g. Kasperja preko švicarskega odvetnika, ki je s Kasperjem neposredno govoril v nemškem jeziku. Kasper komunikacije s švicarskim odvetnikom ni zanikal, prav tako ni zanikal javno objavljenih izjav. Pojasnil je samo, da ni želel podati pisne izjave, kar pa pooblaščenci gospoda Lovšeta tudi nikoli niso zatrjevali. Odvetnica je 11. 6. 2012 povedala, da je gospod Kasper pojasnil, da ni nikoli imel nikakršne komunikacije z gospodom Lovšetom, niti pisne niti ustne, da sta se srečala dvakrat v življenju in da ga na cesti ne bi prepoznal. Kasper je takrat pojasnil, da nikoli ni prejemal nikakršnih groženj s strani Lovšeta, da se nikoli ni počutil ogroženega in zato tudi sam ni naročal varovanja. Prav tako je pojasnil, da se mu je varovanje, ki se je kar naenkrat pojavilo, zdelo nepotrebno in sploh ni razumel, kaj je razlog zanj. Iz izjave Kasperja izhaja, da mu je slovenske izjave spet nekdo napačno prevajal, ker v izjavi odvetnice ni bilo govora o vprašanju korektnosti ravnanja.

Tomaž Lovše
Tomaž Lovše FOTO: Damjan Žibert

Prav tako se vprašljiva kredibilnost izjave Kasperja kaže v dejstvu, da je na vprašanja Siola 4. 6. 2012 odgovarjal, da mu je Lovše grozil prek več e-sporočil, danes pa v svoji izjavi zatrjuje, da nikoli ni prejel nobene grožnje prek elektronske pošte ali kakor koli drugače. Kasper v današnji izjavi v ničemer ne zanika trditev, izrečenih v pogovoru s švicarskim odvetnikom Georgeom C. Umbrichtom, ki so bile povzete s strani slovenske odvetnice Lovšeta, ampak zgolj pojasnjuje, da ni želel podati uradnega sporočila, kar vse drži. V današnjem sporočilu pa Kasper stopnjuje obtožbe o grožnjah s fizičnim nasiljem, ki so botrovale angažiranju resnih varnostnih ukrepov, kar predstavlja resne obtožbe o storitvi hudih kaznivih dejanj. Pri tem pa še po današnjem sporočilu Kasperja ne vemo, ne kdo naj bi jih Kasperju prenesel, ne kdo naj bi jih sploh prejel. Lovše bo zato za zaščito svojih pravnih interesov primoran sprožiti vse ustrezne pravne postopke, da se neresnične obtožbe raziščejo in dobijo sodni epilog.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

goliinbosi
15. 06. 2012 08.59
-2
Kasperju ni verjeti, ker je rekel, da Lovšeta ne bi spoznal na ulici. Halo? Tega medveda opaziš že na 100m.
fiftgear
14. 06. 2012 22.20
+3
dej Lovše, odstrani te starčke iz športnih krogov slovenije, če tebi ne bo uspelo potem nikomur ne bo, razen Matildi