Zimski športi

Lindsey zbodla Tino: 'Daj no, vrni se in se bori z mano!' Mazejeva odvrnila: 'Mogoče!'

St. Moritz, 16. 03. 2016 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se je med pogovorom za Eurosport lotila slovenske šampionke Tine Maze. Leto starejša Črnjanka, ki letos v svetovnem pokalu ni nastopala, a še ni zavrnila možnosti povratka, je namignila, da bi lahko odgovorila na izziv velike nasprotnice.

Ameriška zvezdnica pravi, da bi lahko nastopala tudi po zimskih OI leta 2018.
Ameriška zvezdnica pravi, da bi lahko nastopala tudi po zimskih OI leta 2018. FOTO: AP

Sezone je za Lindsey Vonn že drugič v nekaj letih predčasno konec zaradi poškodbe kolena. Najboljša ameriška alpska smučarka vseh časov pa že gleda v prihodnost, v kateri pomembno vlogo igrajo naslednje olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu. Tam bi lahko navijači videli enega zadnjih velikih spopadov Vonnove in Tine Maze, ki si je v zadnji sezoni vzela leto premora, ni pa še povsem ovrgla možnosti za povratek prav zaradi iger na Daljnem vzhodu. Ameriška zvezdnica je ob gostovanju v studiu Eurosporta v St. Moritzu izkoristila priložnost medtem, ko je stala ob 32-letni slovenski šampionki, ki je bila spet v vlogi novinarke. Vonnova je absolutno zmagovalko svetovnega pokala iz leta 2013 zbodla z vprašanjem, če se namerava vrniti.

"Lahko se vrneš in se boriš z mano," je Vonnova s komolcem dregnila Mazejevo. "Morda," ji je odgovorila Črnjanka. "Ah, daj no, Tina!" ni popustila Američanka, ki je v sredo tudi povedala, da bi v primeru, da bi bile OI že letos, tvegala in še naprej smučala, a zdaj vsaj ve, da bo lahko na stara leta nemoteno hodila. "Če bi bile igre letos, potem bi verjetno tvegala. Toda veselim se, da bom lahko hodila, ho bom stara. Mislila sem, da je pomembno sprejeti pravo odločitev. Mislim, da sem to tudi storila," je še povedala Vonnova. S črno opornico na levi nogi je med finalom svetovnega pokala v Švici Vonnova spregovorila tudi o novi poškodbi, ki ji je pokvarila načrte v boju za še en veliki kristalni globus. V Evropo je prišla le po osmi mali kristalni globus (smuk), ki je zanjo že skupno dvajseti. Domačinka Lara Gut ji je tudi po zaslugi predčasnega konca sezone brez boja speljala veliki globus.

"Če bi potrebovala operacijo, bi bila bojda zelo zapletena. Morda bi takrat razmislila celo o upokojitvi. Zdaj že delam v telovadnici, morda niti ne bi smela! Toda nimam gumba za premor. Potrebujem le čas, žal," je še povedala 31-letnica. "V telovadnici počnem le nekaj lažjih reči, nič preveč norega, samo delam na svojemu telesu za to poletje in se zabavam. Trenutno ne morem storiti ničesar. Dajem si še tri ali morda štiri tedne, potem pa bi morala že začeti z malce težjimi treningi."

Poleg OI 2018 je Vonnovi in morda tudi Mazejevi motiv še svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu že naslednje leto prav v St. Moritzu. A Vonnovi lahko pred slovesom uspe še en veliki met - deset zmag ji še manjka do absolutnega rekorderja v karavani alpskega smučanja Ingemarja Stenmarka, ki je v karieri dobil 86 tekem. V skrajšani letošnji sezoni se je mitskemu Švedu Američanka približala za devet zmag. "Res upam, da mi lahko naslednje leto uspe. Seveda mi jih manjka še deset (zmag). To ni malo, a ob istem času sem jih lani dosegla devet. Mislim, da imam dobre možnosti. Olimpijske igre so najbrž največji cilj, toda podreti rekord Stenmarka bi bilo izjemno. A ne postavljam si časovnih rokov. Morda bom smučala tudi po igrah, nikoli ne veš. Vsaj dovolj sem zdrava, da bi lahko nadaljevala, če bi si želela," še pove Vonnova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivan janez
18. 03. 2016 08.18
+4
Tina ti si naredila dovolj za promocijo športa Slovenije sedaj pa uživaj svoje življenje zapomni si--Življenje je samo eno.
speedfightpg@hotmail.com
16. 03. 2016 21.51
+39
edina stvar ki si jo zazelim videti pred smrtjo je pornografski celovecerc tina maze in lindsy vonn lesbo show
medo90
16. 03. 2016 22.52
+6
deVil666
17. 03. 2016 08.32
+7
sandi101
16. 03. 2016 21.41
+6
Tud jst se na Tininem mestu ne bi vrnil pa si naj misli kaj si če, ta zblojena američanka... Kar sem dosegel oz dosegla, sem dosegla veliko v svojem življenju, drugi si pa naj mislijo svoje in me naj pustijo pri miru...
mišelin
16. 03. 2016 20.59
+3
2 leto tina zopet na pohodu.
roco
16. 03. 2016 20.55
-14
Kaj bo TINA tekmovala z američanko,......... V čem ????????? Če pa ne more niti normalno hodit po svetu ! Prvo z Tajgerom zdaj pa z psom !!!! No šala mala je ona za našo VELIKO TINO MAZE !