Zimski športi

Lara Gut: Preračunavanje? Po zadnji tekmi v St. Moritzu!

Courchevel, 22. 12. 2015 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša švicarska alpska smučarka zadnjih let Lara Gut z nestrpnostjo pričakuje naslednje preizkušnje svetovnega pokala, saj je ob koncu koledarskega leta ujela želeno formo, z dobrimi rezultati pa si je uspela okrepiti samozavest.

Lara Gut je že pred leti obetala veliko. V letih, ko je nastopala še na maladinskih svetovnih prvenstvih, ko je gledala v hrbet tudi Ilki Štuhec. Po nekaj 'razburljivih' sezonah, ko je lani v Meribelu 'odpadel' še dolgoletni opremljevalec Rossignol, se zdi, da je močna kot že dolgo ne. Tudi v psihološkem smislu. Na morda celo najboljših Headovih smučeh, opremljena z vsemi pokrovitelji, z ekipo, ki ji zaupa in še vedno pridružena članica švicarske reprezentance! To pomeni, da ne glede na dejstvo, da dela v samostojni ekipi, lahko koristi vse kar je na voljo Švicarkam.

Lara Gut verjame v uspešno nadaljevanje sezone.
Lara Gut verjame v uspešno nadaljevanje sezone. FOTO: Reuters

Rezultati so vidni. Fenomenalni. Po polovici sezone je na vrhu skupnega seštevka svetovnega pokala, ima 558 točk, 58 več od ameriške tekmice Lindsey Vonn. Prav veliko tekmico iz Minnesote je na zadnjih tekmah pustila za sabo in to je trenutno njen najvčji motiv. "V glavi sem zelo stabilna. To je v vsakem primeru ključno," je po tekmovalnem koncu tedna v Franciji povedala tekmovalka iz Tičina, ki perfektno govori angleško, nemško in italijansko, glede na njene izjemne predstave v Val d'Iseru in Courchevelu pa se utegne zgoditi, da v kratkem za sporazumevanje začne uporabljati še francoščino.

S skupno zmago se ne obremenjuje
"Za takšne stvari je še veliko prezgodaj. Ne računam. Delam to, kar je počela Anna pred dvema letoma. Osredotočena sem samo na svoje smučanje, na vsaki izmed preizkušenj. Čas za računanje bo Marca v St. Moritzu," je po uspešnem koncu tedna v Franciji povedala simpatična 24-letnica, ki ji je dovolj porazov in zapravljenih priložnosti za, kakšen vidnejši dosežek v svetovnem pokalu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
24. 12. 2015 12.45
v letošnji sezoni je Lara Gut zrela za veliki globus, samo Lindsey Vonn ji lahko prepreči končni uspeh.
Amethist
23. 12. 2015 17.42
Jejhate a ste vi prebrali kaksno skropucalo od clanka ste objavili?