Zimski športi

Lara Gut negativno presenetila avstrijske novinarje

Lienz, 30. 12. 2015 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark Lara Gut je po zmagi na veleslalomu v Lienzu postavila ultimat avstrijskim pišočim poročevalcem. »Dve vprašanji in nič več,« je dejala tekmovalka iz švicarske pokrajine Ticino.

Alpske smučarke znajo biti zelo muhaste. To sem v zadnjih sezonah dodobra izkusil na lastni koži. Tina Maze? Kakor kdaj, a pozitivne izkušnje krepko prevladajo nad redkimi negativnimi. Lara Gut? Tu bi se lahko krepko zaustavili. Večni izgovori, ko ni v ciljnem izteku! Enkrat so bile težava smuči, drugič, da je zanjo tekma končana. Tudi dajanje izjav. In še bi lahko naštevali. A ni nujno, da je za slabo razpoloženje oz. skope izjave, nujno kriv rezultat. V to so se lahko v ponedeljek, po velelslalomu, prepričali avstrijski novinarji. Tudi legendarni smučarski poročevalec Kleinen Zeitunga Joschi Kopp. Dobre volje so pričakali zmagovalko tekme v Lienzu, ki pa jim ni namenila ravno veliko časa.

Ani Drev se je na veleslalomu v Lienzu nasmihala vrhunska uvrstitev.
Ani Drev se je na veleslalomu v Lienzu nasmihala vrhunska uvrstitev. FOTO: Reuters

"Mlada dama ni želela prav veliko govoriti," je zapisal Kopp in dodal: "Ko je hitro pogledala na uro je petnajsterici dejala, da imamo na voljo le še dve vprašanji in nič več! Ko je odgovorila je le odkorakala in nas pustila brez temeljitega opisa dogajanja." Morda pa jo je zmotilo dejstvo, da so v njej videli tekmovalko najvišjega kakovostnega razreda šele potem, ko so Avstrijke brez možnosti za vidnejši dosežek v skupnem seštevku svetovnega pokala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
30. 12. 2015 18.46
+9
Piscu tega teksta zgoraj ....... ah dajte no nehat kvasit neumnosti . Zame je dovolj ,da vidim kako je vozila , ce je zmagala toliko bolje , da pa bi se morala se klanjati .... presodite sami . Ste vedno stoprocentno profesionalni ? Sicer pa -napisite tudi ,da je zmago posvetila Anni F. pa srecno novo leto . P.S. Joschka K. je povedal vse . Nic kaj tragicnega . Bravo Lara .
kure bedne
30. 12. 2015 17.57
+11
Koliko inervijujev pa dajo naši politiki, ki zbežijo v "hram demkracije".
pipsl
30. 12. 2015 16.20
+11
se strinjam z josephom. tudi meni bi bilo bedno 15x v različnih jezikih odgovarjati, kakšna je bila proga. v večini novinarji res niso ravno duhoviti in sproščeni sogovorniki, da o tem, kako izjave potem jemljejo iz konteksta in obračajo besede sploh ne govorim.
JOSEPH HAYDN
30. 12. 2015 16.15
+18
Novinarji tut mislejo da so bogovi v resnci so pa eni navadni neizobraženci prou je nardila bravo Lara