Zimski športi

VIDEO: Kürner Čadova razrešena sporazumno, polna pooblastila do 31. avgusta

Ljubljana, 17. 06. 2013 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./G.J.
Komentarji
6

Na izredni skupščini izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je prišlo do sporazumne razrešitve direktorice Barbare Kürner Čad, ki bo imel polna pooblastila do 31. avgusta.

"Kot sem že povedal v svojem nagovoru pred začetkom skupščine, bo to pomenilo zmanjšanje stroškov delovanja zveze," je takoj po končani skupščini izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije dejal predsednik krovne organizacije Primož Ulaga in dodal: "Zadovoljen sem z razpletom."

Barbara Kürner Čad je tako sporazumno razrešena s položaja direktorice zveze, polna pooblastila pa bo imela do 31. avgusta. Spomnimo, predsednik Smučarske zveze Slovenije Ulaga je uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za direktorico Kürner Čadovo, po krajših pogajanjih in dogovarjanjih pa je zgodba dobila epilog. Ob tem dodajmo, da ime v. d. direktorja, ki bo na položaju od septembra do volilne skupščine, še ni znano.

Primož Ulaga in Barbara Kürner Čad
Primož Ulaga in Barbara Kürner Čad FOTO: Miro Majcen

Trbovčevo pojasnilo
"Izvršilni odbor je na seji ugotovil, da ni bilo ugotovljenih razlogov za krivdno razrešitev direktorice SZS, zato se je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja ustavil. Nato se je seznanil s predlogom sporazuma o prenehanju pogodbe o mandatu in zaposlitvi direktorice SZS, ki sta ga sklenila s predsednikom Ulago, in ga potrdil. Na predlog predsednika SZS se je sprejel sklep o sporazumnem prenehanju pogodbe o mandatu in zaposlitvi direktorice SZS 31. avgusta letos, tako da ima do tega datuma vsa pooblastila, kot jih je imela doslej," je dogajanje na seji opisal predstavnik za odnose z javnostjo pri SZS Tomi Trbovc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
18. 06. 2013 10.05
+3
zdaj je pa navrsti Ulaga
flum
22. 06. 2013 11.20
+2
na vrsti ali v vrsti, da mastno kasira ? ta človk v živlenju ni naredu kej zastonj. pa še tisto kar je naredu je blo blablabla !
hotchilipoper
18. 06. 2013 09.13
+0
Upam,da bo zdaj kaj bolje,in bodo skakalci le dobili svoje nagrade
lambily
18. 06. 2013 09.35
+6
Saj bodo morali njej dati odpravnino! Če bi bila razrešena krivdno ( kar je Ulaga nameraval), bi denar ostal za športnike, tako ga bo še manj. banda pokvarjena, so spet stopili skupaj, najbrž preveč ve o vsem...
lambily
17. 06. 2013 21.08
+6
Pa je volk sit in koza cela. Kakšna hajka je bila pred 14 dnevi, vse je morala pospravit pod nadzorom in oditi, zdaj pa vse ok? Spet bo zmanjkalo za športnike...
flum
22. 06. 2013 11.22
+2