Zimski športi

Kürner Čad: Pripravljeni smo se opravičiti

Kranjska Gora, 21. 01. 2012 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad se je pripravljena opravičiti, če je v spornem medijskem nastopu žaljivo govorila o ekipi Tine Maze.

Strasti na relaciji Smučarska zveza Slovenije–Tina Maze so se umirile, pri krovni smučarski organizaciji pa o zadnjem sporu ne želijo več izgubljati besed. Prepričani so, da v spornem intervjuju, ki je bil povod za trenja, ni bilo prav nič žaljivega. "Tudi sama sem še enkrat prebrala intervju in nisem našla prav ničesar žaljivega. Ravno zaradi tega sem že izrazila željo, da mi povedo, kaj točno je sporno in ne govorijo o tem pavšalno. Pripravljena sem se namreč opravičiti. Naša želja ni prilivati olje na ogenj," je za 24ur.com povedala direktorica SZS Barbara Kürner Čad in ob tem poudarila, da je zveza potegnila črto pod konfliktno situacijo.

Barbara Kürner Čad
Barbara Kürner Čad FOTO: Damjan Žibert

V Kranjski Gori so se tako vodilni predstavniki zveze distancirali od primera, videnje le-tega pa je v očeh obiskovalcev domače ženske tekme svetovnega pokala različno. Nekateri so prepričani, da SZS premalo naredi za alpinko, ki zadnjih nekaj let drži pokonci slovensko smučanje, spet drugi pa so prepričani, da bi morala tekmovalka najprej pomesti pred svojim pragom. Nihče ji denimo s konkurenčno klavzulo ne omejuje iskanja pokroviteljev. Razhajanja so denimo že pri uradnem avtomobilskem opremljevalcu. "Pričakujemo, da se bodo strasti umirile in naša želja je, da se v najkrajšem možnem času dogovorimo za sestanek," je dodala direktorica SZS.

Ob tem dodajmo, da je tudi odvetnik ekipe najboljše slovenske alpinke Damijan Terpin vseskozi v kontaktu s pravnim zastopnikom zveze Urošem Ilićem, sprti strani pa naj bi se sestali morebiti celo v prihodnjem tednu in skušale zgladiti nastali spor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
24. 01. 2012 21.52
-1
dej kanta razmišljaj prej ne pol
Vid Juri?
21. 01. 2012 20.08
+4
Pozabil, ga Kurner -Čad je odvetnica, menda dobra na pogodbenem pravu, SZS pa mora najemat pravnega zastopnika???
strasekalojz
22. 01. 2012 15.15
+1
Vid Juri?
21. 01. 2012 20.00
+12
Kurnerjeva,preusmeri denar ki gre za tvojga sina v Tino, vse se ne da kupit,sploh pa talenta ne.