Zimski športi

Kowalczykovi sprint v Moskvi, Slovenki končali v četrtfinalu

Moskva, 02. 02. 2012 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljakinja Kowalczykova je bila najhitrejša v sprintu v prosti tehniki na tekmi svetovnega pokala v Moskvi. Slovenki Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta izpadli v četrtfinalu.

Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk (3:39,9) je dobila sprint v prosti tehniki za svetovni pokal v Moskvi. Drugo mesto si je pritekla Rusinja Natalija Koroceleva (+0,1), tretja pa je bila njena rojakinja Anastazija Docenko (+0,2).  Fabjanova je bila na koncu 27., Čebaškova pa 28. V kvalifikacijah je nastopila še Katja Višnar, ki je zasedla 45. mesto. V kvalifikacijah je bila presenetljivo najhitrejša Američanka Jessica Diggins, druga je bila Norvežanka Astrid Jacobsen in tretja Finka Aino-Kaisa Saarinen.

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan FOTO: Damjan Žibert

Fabjanova je nastopila v prvi četrtfinalni skupini in ves čas tekla na šestem mestu. V hudem mrazu, termometer je pokazal -16,5 stopinje Celzije, in na počasni progi ni imela možnosti za boljšo uvrstitev. Povrhu je bila proga le z dvema mostoma tehnično manj zahtevna, kot ustreza Fabjanovi, ki se ni mogla vmešati v boj za napredovanje v polfinale. Čebaškova je tekla v peti skupini in se pogumno borila s tekmicami. Nekaj časa je tekla na četrtem oziroma petem mestu, proti koncu dolge preizkušnje pa so ji pošle moči in je na cilj pritekla na šestem mestu. Ko sta Slovenki izpadli iz konkurence, se je šele začel pravi boj za zmago. Kowalczykova je znova dokazala, da ji nobena tekačica ni kos. Tudi v finalu se je zagrizeno borila vse do zadnjih centimetrov, dosegla četrto zaporedno zmago v tej zimi, skupno že deveto, in prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Norvežanko Marit Bjoergen, ki v Moskvi ni tekmovala.

Izidi:
- ženske, sprint (prosta tehnika):
1. Justyna Kowalczyk (Pol) 3:39,9
2. Natalija Koroceleva (Rus) + 0,1
3. Anastazija Docenko (Rus) 0,2
4. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 0,7
5. Krista Lahteenmaki (Fin) 0,8
6. Jessica Diggins (ZDA) 1,1
...
27. Vesna Fabjan (Slo)
28. Alenka Čebašek (Slo)
45. Katja Višnar (Slo)
 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.