Zimski športi

Kowalczykova zmagala, Jezerškova 17.

Rogla, 17. 12. 2011 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk je prepričljivo dobila preizkušnjo svetovnega pokala na Rogli. Na 10-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki se je s 17. mestom izkazala edina Slovenka na startu Barbara Jezeršek.

Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk FOTO: Reuters

Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk (32:49,7) je zmagovalka tekme svetovnega pokala na Rogli. Drugo mesto na 10 kilometrov klasično s skupinskim startom je zasedla Norvežanka Therese Johaug (+22,1), tretja pa je bila rojakinja slednje Vibeke Skofterud (+27,4). "Danes je bila to zame dobra tekma, imela sem odlične smuči, kar je bilo odločilno. Mislim, da je tukaj dober zrak, saj mi do zdaj letos še ni šlo. Mislila sem, da bo še težje, a dva kroga pred koncem sem si rekla, tako zdaj pa grem. Smuči so bile res dobre, tako da vsa zahvala servisu," pa je po tekmi dejala Kowalczykova.

Barbara Jezeršek
Barbara Jezeršek FOTO: Reuters

Do uvrstitve kariere je prišla Barbara Jezeršek, saj je bila doslej na eni od etapnih postaj Toura najboljša 19. Tokrat je vseskozi tekla okrog 19. mesta, na koncu pa pritisnila na plin in si priborila 17. mesto. "Kar se tiče svetovnega pokala, je to moja najboljša uvrstitev do zdaj. Fantastična tekma, prvi krog sem tekla okrog 15. mesta, držala svoj tempo, potem pa sem izkoristila zadnji kilometer, a mi v dvoboju z Nemko ni uspelo. Vendar si boljše uvrstitve skoraj ne bi mogla želeti, z izjemo zmage seveda. Za naprej mi je važno, da sem naredila ta korak naprej, ki sem ga že dalj časa iskala, danes je bila to potrditev, da sem v dobri formi," pa je po tekmi menila Jezerškova.

Izidi:

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 32:49,7
2. Therese Johaug (Nor) + 22,1
3. Vibeke Skofterud (Nor) 27,4
4. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 47,6
5. Julija Ivanova (Rus) 57,0
...
17. Barbara Jezeršek (Slo) 1:42,0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Scorpion-M
17. 12. 2011 17.25
-4
Tako velik zaostanek sigurno ni dober rezultat. Podpora gledalcev? Ne vem, če jih je sploh kaj bilo... razen redarjev in ostalega osebja, ki so bili v odsevnih oblačilih, da se jih lažje loči. Rogla ni prizorišče, ki bi privabilo gledalce. Preprosto predaleč od obljudenih krajev, pa še na veliki višini. In poleg tega dati še 10 evrov za stojišče? Ne hvala.
geny42
17. 12. 2011 23.37
+4
Rogla ni prizorišče? Kje pa bi moglo bit po tvoje - BTC, City park? Da je daleč? Eni res ne veste kaj je daleč in kaj so resnično dolge razdalje. Visoko pa je ja, skor že brez kisika. 10€ - škoda da se jih večkrat dobesedno vrže stran, ko pa je treba plačat nekaj je pa seveda svinsko drago. Najbolj žalosti, da ste takšni kot ti vedno pametni po netu in forumih, da bi v živo šel spodbujat pa ne. Bi vsaj enkrat videl, kako zgleda kakšna disciplina od blizu, ne samo na sliki, ki jo kvazi novinarji objavijo.
astridM
18. 12. 2011 14.29
+1
scorpoin- m Pojma nimaš Za barbaro jo to zelo dober rezultat, se še razvija in tudi veliko obeta na razdaljah. Čestitke! Če gledaš tekmo po tv, lahk za vsako prizorišče rečeš da jih ni veliko, ker se enostavno ne vidi, kolk jih je v cilju.
geny42
17. 12. 2011 14.36
+1
Čestitke Barbari, to je zelo dobr rezultat. Zaslužila bi si več podpore ob progi. Glede na to, da je tekma doma, bi pričakvou, da bo še katera nastopila, ampak očitno domače tekme za velepomembne samooklicane super laufarce niso pomembne. Opravičijpo se lahko samo jutri s kolajno, glede na hvalisanje pred sezono!!! Barbari pa e enkrat čestitke za res dober rezultat. Dokaz da bo Slovenija vseeno mogoče imela še tekmovalko na distanci, glede na to, da Katja in Vesna nisti sposobni odlaufat dobrga rezultata na 5 ali več km