Zimski športi

Košir: Dosežki v sezoni so pod pričakovanji

Zagreb, 07. 01. 2011 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik odbora in zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije Jure Košir z dosežki v dosedanjem delu sezone ni zadovoljen, saj so bila pričakovanja po dobrih pripravah veliko višja.

"Dejstvo je, da letošnja sezona ni to, kar smo pričakovali. Pred tem si nihče ne zatiska oči. Analiza bo potekala po koncu sezone, zato sedaj ne bi na nikogar kazal s prstom. Osebno sem pričakoval več, vendar napredka ni mogoče storiti čez noč. Trenutno je potrebno bodriti reprezentanco in izvleči največ, kar je mogoče. Potrebno je spodbujati tekmovalce. Predvsem pa moramo narediti ožjo selekcijo in se odločiti, kdo sodi na tekme svetovnega pokala med moškimi in ženskami," je dejal predsednik odbora in zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije Jure Košir.

Jure Košir
Jure Košir FOTO: Damjan Žibert

"Veseli me očiten hiter napredek v hitrih disciplinah pri moških in konstantno vrhunsko smučanje Tine Maze. Mazejeva je malo slabše nastopila v Zagrebu, vendar so nihanja pri vseh, ki nastopajo v petih disciplinah,kot ona, običajna. Cilji za letošnje svetovno prvenstvo v Nemčiji so ostali enaki kot pred sezono. Vendar smučanje ni šport, kjer bi čez noč postavili novo ekipo. Če bomo menili, da se nekateri na SP ne bodo mogli boriti za visoka mesta, potem bo veljalo razmisliti, koga od mladih bi poslali na SP," je napovedal Košir.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delavc1
07. 01. 2011 18.37
jure pa joka in spet ni nič kriv, nima sreče ali pa ne zna. Propadel je projekt HK JESENECE, propada projekt HK MEDVEŠČAK, smučarija gre v franže, po moje je z njim nekaj narobe. Ni vse v denarju in lepih bundah, važno je tudi kaj je pod kapo
dripo
07. 01. 2011 16.58
yugos: Se popolnoma strinjam s tabo, vendar to se je vedno dogajalo in se še bo nekaj časa oz vedno. Mali ljudje smo pač mali
vizitafan
07. 01. 2011 16.05
yugos pa kaj ti hočeš? da smo vsi enaki? pač nismo, eni so bolj uspešni, drugi manj. to da so to otroci bogatih, pa sploh ni res. tak otrok brez talenta bi hitro zaključil smučarsko zgodbo. je pa res da je nekaj talentov, ki pač nimajo denarja za vse te smuči in ostalo opremo. @krtmuri: ka ti misleš da je to za njih rekreacija? lol z nečim moraš služit kruh.
Yugos
07. 01. 2011 13.02
aliceMudjahedin 07.01.2011, 11:43 -1 Yugos v šolah so testiranja(ŠV-Športnovzgojni karton-če že kdaj slišal???, sicer pa talent brez vadbe ni nič ----------------- A res? Potem vsi dobijo smuči in plačano zastonj smučanje po tedne enako kot bogatejši otroci?
krtmuri
07. 01. 2011 12.25
smučarski kruhoborci
korintos1
07. 01. 2011 12.20
Zakaj bi se pa sekiral, če je plača ista, ne glede na rezultate.
divjipolž
07. 01. 2011 11.43
Yugos v šolah so testiranja(ŠV-Športnovzgojni karton-če že kdaj slišal???, sicer pa talent brez vadbe ni nič
monobloc
07. 01. 2011 11.42
Gospoda. Denar moramo porabiti za dobre trenerje,nadarjene mlade smučarje,kvalitetne priprave,ne pa za raznorazne kvazi športne direktorje in menedžerje.Tazadnji bi morali svoje delo opravljati volentersko,ne pa,da njihovo glasno obljubljanje,kaj vse bodo naredili,ko pridejo na položaj,enostavno zamre.
Yugos
07. 01. 2011 11.38
To je pa zato ker je to šport ki zahteva veliko športnih rekvizitov, ne pa samo žogo. Če bi imeli testiranja v šolah za vse in tisti ki imajo talent gredo naprej, ne pa otroc bogatejših...
llamma
07. 01. 2011 11.33
Jaz vem da če bi bil sponzor taki ekipi ,bi takoj prekinil pogodbo.Veteranska ekipa ki ne zmore enega rezultata.Mladi se pa verjetno po starih zgledujejo.Ne vem ali Slo.res ne premore kadra vsaj za eno solidno reprezentanco.Lahko bi bili prizanesljivi vsaj do komentatorja (Urbana-nacionalka) ki se ob vsakem nastopu(odstopu)komaj k sebi spravi.
divjipolž
07. 01. 2011 11.14
Ta generacija sicer z rahlimi izjemami je bleda senca prejšnjih odličnih smučarjev. Seveda je logično da je tako, dokljer se bodo smučali tisti ki imajo denar in ne tisti ki imajo talent bo tako!!!!