Zimski športi

Kosi najboljši na kvalifikacijah pred veleslalomom

Beaver Creek, 12. 02. 2015 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za alpske smučarje sta do konca svetovnega prvenstva v Beaver Creeku na programu še dve disciplini, petkov veleslalom in nedeljski slalom. Klemen Kosi je bil najboljši v današnjih kvalifikacijah veleslaloma, v petek bo tekmoval tudi Žan Kranjec, drugi Slovenec.

Klemen Kosi
Klemen Kosi FOTO: Damjan Žibert

V kvalifikacijah je bil drugi Čeh Martin Vrablik (+0,05), tretji pa Britanec Jack Gower (+0,52). Na slalomu v nedeljo bo tekmoval Matic Skube, Žan Kranjec pa bo moral v kvalifikacije. Od začetka prvenstva je v ZDA Klemen Kosi, ki je presenetil z desetim mestom na superveleslalomu. "Želim si, da bi prvenstvo dobro zaključil in da bi dosegel soliden izid na veleslalomu," je dejal Kosi.

"To, kar je Kosi napravil v superveleslalomu, sicer ni čudež, toda glede na izhodišča in pogoje, ki jih imamo, je resnično dosegel izvrsten izid. Bil je najboljši na Atomicovih smučeh brez kakršnekoli pomoči te firme," je dejal Klemen Bergant, vodja slovenske moške ekipe.

Žan Kranjec
Žan Kranjec FOTO: Damjan Žibert

"V veleslalomu največ pričakujemo od Kranjca, Kosi pa se je ves prejšnji teden dobro smučal in lahko tudi doseže dober izid. Na slalomu bomo gotovo imeli dva tekmovalca. Vsi vemo, kakšen je naš slalom v tej sezoni. Upam, da bo Skube končno na tekmi vendarle peljal, kot zmore," je dodal Bergant.

"Največ pričakujem v veleslalomu, osnovni cilj je petnajsterica, toda pred SP zelo nerad napovedujem. Nastopil bom tudi na slalomu, konkurenčen pa sem le v veleslalomu. Delam sicer na tem, da bi priključil še katero disciplino in prepričan sem, da mi bo uspelo," je napovedal Žan Kranjec.

"Na treningih slaloma sem že zelo dobro odpeljal vožnje. Upam, da bo šlo tako tudi na tekmi. Želim si med 15., kar zame edino šteje na SP, zaradi točk za mednarodno lestvico. Doma sem pred prihodom v ZDA smo dobro vadil. Tu sem že šest dni in sem se že spoprijateljil s snegom, ki je drugačen, kot v Evropi. Vsak dan je boljše," je dejal Skube.

Veleslalomski naslov bo branil Američan Ted Ligety, ki je bil najboljši tudi lani na olimpijskih igrah v Sočiju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lutenica
13. 02. 2015 11.23
-1
MOGUČE JE PA BOLJŠE DA KRANJEC VOZI SLALOM ,KOT PA DA SKAČE.!?
vaza1
13. 02. 2015 10.47
-3
Klemen Kosi zmagal na tekmi eksotov, v naših medijih pa veliki naslovi. Želim pa si, da bi Kranjec dobro odpeljal ta veleslalom, ker me je navdušil z zmago nad Solevagom v ekipni tekmi!
flum
13. 02. 2015 04.57
+4
Tale Skala od Berganta spte leže vsej sloveniji v ksiht. Od njegove stroke pa ni vredno govort, so vse povedal Rusi, ko so ga nagnal iz ekip ! Je biv vseprevečkrat v omami tudi za raause je blo to preveč ! Že deset let samo inksant na aaaaaaaszs. aaaaustoliču pa ga je vrli TOne Vogrinec, kateremu se še vedno toži po bogatih premijah.
wild.spirit
12. 02. 2015 23.50
+7
Srečno Klemen :D legenda si :)))
hotchilipoper
12. 02. 2015 21.49
-1
Me zanima,če bi šla vozit s Tino,kdo bi bil hitrejši
radovedna 1
12. 02. 2015 20.26
+16
Srečno na tekmi