Zimski športi

Konec iger za ruskega zvezdnika Plušenka

Soči, 13. 02. 2014 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zvezda ruskega umetnostnega drsanja Jevgenij Plušenko, ki bi se danes moral pomeriti v kratkem programu, je zaradi poškodbe zaključil z olimpijskimi igrami, poroča ruska tiskovna agencija Itar-tass.

Jevgenij Plušenko
Jevgenij Plušenko FOTO: Reuters

Jevgenij Plušenko je med ogrevanjem pred današnjo tekmo po enem od skokov grdo pristal na ledu in si poškodoval hrbet. Kmalu je sporočil, da je zimskih olimpijskih iger v Sočiju s tem zanj konec. Za 31-letnega Rusa to ni prva poškodba hrbta, s temi težavami se bori že zadnji dve sezoni.

Kljub temu je pred dnevi prispeval levji delež k zmagi Rusije v ekipni preizkušnji v umetnostnem drsanju, novosti na ZOI. To je bilo zanj drugo olimpijsko zlato, prvo je osvojil na olimpijskih igrah pred osmimi leti v italijanskem Torinu. Skupno ima štiri olimpijske medalje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IQ007
16. 02. 2014 00.32
-2
Še enkkrat pišem.Ne vem katerega sem užalil s prvim komentarjem glede Plušenka.Vse kar sem napisal je res in moram reči,da tudi njegov trener danes ni šparal z besedami,ko je govoril o njem.Res samo egoist in narcis lahko naredi kaj takega.Za skupinsko kolajno ni prispeval veliko, saj so že ostali vse naredili pred njegovim nastopom.Samo,da je mlademu drsalcu uničil vero v ta drugače lep šport.Škoda,da ga razni Plušenki in njemu podobni uničujejo.Nasploh pa ko je videl Japonca kako drsa,se je verjetno spraševal,kaj tam dela in hop ga je naenkrat zabolel hrbet.Malo solzic za publiko in rep med noge.Vseskozi navijam za Ruse,vendar mi grejo včasih prav na živce zaradi svoje nevoščljivosti.Najbolj so me presenetili naši.Vsi dihajo za enega in to je pravi športni duh in tudi zato zaslužijo medaljo.Čestitam.Tako naprej