Zimski športi

Koflerju uvodna zmaga sezone, Prevc 16.

Ljubljana, 27. 11. 2011 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski smučarski skakalci so na uvodni posamični tekmi sezone v Kuusamu slavili trojno zmago. Na najvišjo stopničko se je povzpel Andreas Kofler (264,2 točke) pred vodilnim po prvi seriji Gregorjem Schlierenzauerjem (263,5) in Thomasom Morgensternom (256,3).

Peter Prevc
Peter Prevc FOTO: Damjan Žibert

Najboljši Slovenec na tekmi je bil Peter Prevc (200,7) na 16. mestu. Med dobitnike točk v Kuusamu so se od Slovencev vpisali še Jernej Damjan (185 točk) s 23. mestom, Robert Kranjec (177,6) s 27. in Dejan Judež (177,2) z 28. mestom. Že po prvi seriji sta današnje nastope končala Jurij Tepeš na 35. in Jure Šinkovec na 36. mestu.

Pred posamično tekmo je bila danes zjutraj na sporedu tudi ekipna, ki so jo pričakovano dobili Avstrijci. Svetovni prvaki Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern so zmagali pred Japonci na drugem mestu in Rusi na tretjem, Slovenci v postavi Kranjec, Šinkovec, Prevc in Damjan pa so zasedli peto mesto.

"Na ekipni tekmi smo bili v položaju, ko bi lahko dosegli stopničke. Vendar smo nato naredili nekaj napak, predvsem Prevc in Šinkovec. Peto mesto na ekipni tekmi je soliden rezultat. Tudi po prvi seriji posamične tekme nam je kazalo veliko bolje, kot se je tekma na koncu razpletla. Tekmovalci so delali tehnične napake. Štirje med trideseterico je za začetek soliden nastop. Jure Šinkovec in Jurij Tepeš tehnično nista odskakala dobro, vendar se vidi, da smo blizu," je po tekmi dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Skakalci so opravili le en skok, saj bi morala biti ekipna tekma na sporedu že v soboto, a so jo prireditelji zaradi premočnega vetra prestavili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meglic91
27. 11. 2011 17.49
+8
kar dober začetek za slovenijo ker jih je bilo kar nekaj v finalu