Zimski športi

Katja Višnar peta v sprintu

Lillehamer, 05. 12. 2014 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je na tekmi svetovnega pokala v Lillerhamerju osvojila 5. mesto na sprintu v prosti tehniki. Zmage se je veselila Norvežanka Marit Bjoergen.

Marit Bjoergen, Celine Brun-Lie in Heidi Weng so osvojile prvo, drugo oz. tretje mesto na sprinterski preizkušnji svetovnega pokala v prosti tehniki. V finalu je nastopila tudi Slovenka Katja Višnar, ki se je morala ob koncu zadovoljiti s 5. mestom. Edina slovenska finalistka se je med šest najboljših uvrstila po času, saj je bila tretja v prvi polfinalni skupini. Uspešno je odtekla kvalifikacije in se nato preko predtekmovanje in polfinala, od koder je v finale najboljše šesterice napredovala kot srečna poraženka, prebila povsem blizu vrha. Ta je bil sicer danes znova nedosegljiv. V finalu je Višnarjeva najprej tekla na petem mestu, nato padla na zadnje, a na koncu le iztržila nekaj več točk. Že na prvi tekmi v Ruki, ko je bil na sporedu klasični sprint, je z drugim mestom preprečila popolno norveško slavje.

A Norvežanke so danes spet pokazale, da so velesila tega športa in zagospodarile na domačem terenu, Bjoergnova pa se je z novo zmago le še bolj utrdila v skupnem seštevku sprinta. "Zelo sem vesela današnje zmage. Temelje zanjo sem postavila že v predtekmovanju, vse zahvale pa gredo servisu za vrhunske smuči. Danes je bil zame zelo dober dan in zelo sem vesela uspešnega začetka sezone," je po zmagi dejala Bjoergnova. V finalnih bojih najboljše trideseterice sta nastopili še dve Slovenki, ki pa sta se morali posloviti v četrtfinalu. Alenka Čebašek je bila na koncu 17., Vesna Fabjan pa 24. Za Leo Einfalt je bil četrtfinale nedosegljiv, nastop je s 73. časom končala že v predtekmovanju, Nika Razinger pa ni nastopila.

Golbergu moški sprint v Lillehammerju
Norveški smučarski tekač Paal Golberg je zmagovalec prostega sprinta za svetovni pokal v Lillehammerju. Drugo mesto je osvojil Rus Aleksej Petuhov, tretji pa je bil še en domačin Finn Haagen Krogh.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Reuters

Izidi:
- prosti sprint:
- ženske:
1. Marit Bjoergen (Nor)
2. Celine Brun-Lie (Nor)
3. Heidi Weng (Nor)
4. Maiken Caspersen Falla (Nor)
5. Katja Višnar (Slo)
6. Denise Herrmann (Nem)
...
17. Alenka Čebašek (Slo)
24. Vesna Fabjan (Slo)
73. Lea Einfalt (Slo)

- skupno (po 3. tekmi od 27):
1. Marit Bjoergen (Nor) 230
2. Therese Johaug (Nor) 128
3. Ingvild F. Oestberg (Nor) 127
4. Katja Višnar (Slo) 117
5. Maiken Caspersen Falla (Nor) 106
...
29. Alenka Čebašek (Slo) 24
40. Vesna Fabjan (Slo) 14

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
05. 12. 2014 16.37
+1
Špela Rogelj prva v Lilehamerju-tooooooo-bravo,čestitke
BelTirid
05. 12. 2014 16.31
+1