Zimski športi

Kasper: Vse izjave in grožnje smo vzeli zelo resno

Ljubljana/Oberhofen, 14. 06. 2012 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svojo plat v zvezi z dogodki na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji, ko je prišlo do spora med vodstvom Fisa in predsednikom SZS Tomažem Lovšetom, predvsem pa znotraj slovenske delegacije med predsednikom OKS Janezom Kocijančičem in Lovšetom, je razkril tudi predsednik Fisa Gian Franco Kasper.

Slednji je še enkrat potrdil, da mu Tomaž Lovše osebno na kongresu ni grozil ne verbalno, niti preko elektronske pošte, niti preko kratkih SMS-sporočil. Je pa Gian Franco Kasper razkril, da ga je 31. maja letos, tik pred sejo predsedstva eden od kolegov iz tega organa obvestil, da je v zadnjih 24 urah od Lovšeta dobil nešteto SMS-sporočil, z neposrednimi grožnjami in zaničevanji na račun predsednika Fisa. Predsedniku Fisa in drugim že zbranim članom predsedstva je omenjeni član predsedstva sporočila, domnevno napisana v srbohrvaškem jeziku, tudi prevedel, pravi Kasper. "Vse izjave in grožnje smo vzeli zelo resno, administracija Fisa pa je o tem obvestila vodstvo hotela in tamkajšnjo varnostno službo," je zapisal Kasper in dodal, da je po volitvah prirediteljev SP, da dogodek ne bi imel vpliva na izbiro, o dogodku obvestil tudi druge člane predsedstva, a se je takrat izkazalo, da je Lovše na omenjen "neprimeren način" kontaktiral tudi druge člane tega organa. "Takoj nato se je Janez Kocijančič v svojem imenu in v imenu slovenskega športa opravičil za ravnanje in obnašanje gospoda Lovšeta," je še zapisal Kasper.

Gian Franco Kasper
Gian Franco Kasper FOTO: Damjan Žibert

O vsebini sporočil Kasper sicer ni govoril, a da vsebina ni bila nedolžna, razkriva podatek, da je varnostna služba člane predsedstva Fisa in drugo administrativno osebje v hotelu v dvorano za razglasitev rezultatov izbire prireditelja SP pospremila skozi hotelsko kuhinjo, pred tem pa so uporabili tudi tovorno dvigalo. "Po razglasitvi rezultatov me je varnostno osebje, vnovič skozi kuhinjo, pospremilo do moje sobe, ki je do jutra nisem zapustil," je še zapisal Kasper. Zgodba se s tem ni končala. Kasper v nadaljevanju dodaja, da ga je 5. junija klical švicarski odvetnik, ki je domnevno zastopal gospoda Lovšeta in od njega zahteval uradno sporočilo, v katerem naj bi Kasper zapisal, da mu Lovše nikoli ni grozil oziroma o njem dajal kakršnih koli zaničevalnih izjav. "Seveda sem mu odgovoril, da tega ne bom storil," piše Kasper. Kasper je potrdil tudi, da je Lovše 30. maja letos pri večerji pristopil k njegovi mizi in ga pozdravil, a da nista imela ob tem nikakršnega pogovora. "Začuden pa sem bil, ko sem bil obveščen, da je 11. junija neka slovenska odvetnica za eno od televizij trdila, da je govorila z mano in da sem ji potrdil, da je bilo Lovšetovo obnašanje korektno. Ta trditev je popolnoma napačna, saj nikoli nisem govoril z nobeno slovensko odvetnico v kakršnem koli primeru," še piše Kasper in dodaja, da je to njegov edini in zadnji komentar v zvezi s to zadevo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GSMG
14. 06. 2012 15.16
-1
In kaj sedaj dragi novinarji- zlasti nacionalke, čeprav ste dobili navodilo za odstranitev Dr. Kocijančiča, se vam je "stvar sfižila". Tujci pač ne delajo po diktatu neke politike!!!
Jamallllll
14. 06. 2012 14.38
+0
Ta zidar klemenčič je pa res ena kura...se ji prav vidi. Ne vem kako gre to skupaj, njen mož pa opozarja na monopol določenih odvetnikov, a ona brani JJ-a. a se sam men to zdi sporno?
TRUMPP
14. 06. 2012 14.22
+5
k_komet
14. 06. 2012 13.52
+6
A ni to ta ista odvetnica, ki tudi sicer (poleg Matoza) zastopa J.I.Janšo, in se zadnje čas nasploh zlo velik pojavlja v medijih?
stadion
14. 06. 2012 14.01
+13
Ja to je ista odvetnica, k je hotla še sodnico kaznovat ker sta ji starša od bora prinesla rože iz vrta po sojenju. To je ona je. Zidar Klemenčičeva. Una k je 120% trdila pred kamerami da je Kasper trdil da ni bilo groženj.
Jamallllll
14. 06. 2012 14.39
+1
in mi vsi verjamemo da je to blo res:)) neka čistunka kao, e nisi ti deklica brez grehov
zaenotnost
14. 06. 2012 13.39
+6
finta s posrednikom - odvetnikom iz švice na tak način zapletejo v rekla kazala in potem se to vleče leta in leta "mastijo" se odvetniki in na koncu se izkaže , da ni bilo nič spektularnega Lvše je barabin namazan z vsemi "žavbami" in je po mojem v finančnih težavah, ni pokasiral toliko kot je mislil, da bo on je za SZS najboljša stvar da gre...slab posloven človek
Tonček Balonček
14. 06. 2012 13.31
-8
NAjbolj nerodno pri vsem tem je, d asta tako Lovše kot Kocjančič levaka, slednji je v Murgelskem kalnu, Lovše je pa zaposlil Dimicovo, takorekoč Pahorjevo žensko. Kewr ap JAnša Pahorja zdaj podpira, da naj levaki volijo njega, ne Turka-terorista, se mi zdi za poštenjake primerneje, da podprejo Lovšeta, čeprav je bil krut do MAzejeve, Kocjanča pa kritizirajo, saj ej Kučanom človek, nomenklatira, krvave roke, dedič Zemljariča ter podobnih, Jasnič s eje še pravočasno evakuiral v JAnšev kabinet in stem niam nič!! A bo šlo?? Zver bo po debaklu na predsedniških volitvah poskusil postati predsednik OK, ampak to za njega ni, je treba malod elat in ne le obsikovati vrtcev ter zavodov za invalide!
Ojjoj tonček spet vidiš samo levake. Veš kaj pa jaz vidim? Skorumpirano despotske politike in funkcionarje, ki jim je mar samo za svoje debele riti. Pri nas levih, desnih in sredinskih ni že od leta 95.
mocnik505
14. 06. 2012 15.21
+0
Tonček, veš kaj se mi zdi? Da si poln samega sebe, jezen na cel svet in nase, ker so te v otroštvu zlorabljali. Zato tudi med slovenščino v šoli nisi bil pozoren, posledica tega pa je tvoja nepismenost.