Zimski športi

Jurlova zmagovalka na 15 km, Slovenke slabo

Kontiolahti, 11. 03. 2015 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Presenetiljiva zmagovalka 15-kilometrske posamične preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju je Rusinja Jekaterina Jurlova (41:32,2/0), ki se je na progo podala s startno številko 93.

Ruska biatlonka Jekaterina Jurlova (41:32,2/0) je zmagovalka 15-kilometrske posamične preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju. Drugo mesto je osvojila Čehinja Gabriela Soukalova (+23,2/1), tretje pa Finka Kaisa Mäkäräinen (+24,4/2). Najboljša Slovenka je bila Andreja Mali na 61. mestu (+6:28,9/4), Urška Poje mesto slabša (+6:29,9/3). Nastopila je še ena Slovenka, Anja Eržen je bila 88. (+9:10,4/7). V četrtek bodo na 20 kilometrov tekmovali še moški.

Jekaterina Jurlova
Jekaterina Jurlova FOTO: Reuters

"Danes ni bila dobra odločitev startati kasneje, vseeno pa, če pogledamo streljanje, so bili štirje zgrešeni streli preveč. Škoda, da sem v drugo leže slabo streljala, je pa ena svetla točka, uspela mi je ničla v stoje, torej lahko dobro streljam. Zdaj nas čaka štafeta, Teja Gregorin se mi zdi vse boljša, morda bo nastopila z nami, potrudile se bomo za dober rezultat," je po tekmi povedala Malijeva.

Tekmo je ocenil tudi trener Uroš Velepec: "Danes je bila morda Andreja preveč utrujena, sama je tarnala nad utrujenostjo, saj sta za njo že dve težki dirki. Presenečenje pa je nedvomno Urška Poje, kar se zdi morda malo smešno ob 62. mestu, a je najmlajša, tri leta bo še mladinka, naredila je najboljšo člansko predstavo doslej. Anja Eržen je žal naredila preveč napak. Razmere pri nastrelitvi so bile kaotične, nato se je veter nekoliko umiril, pojavljal se desni veter, zato smo izbrali korekcijo, potem ni bilo več težav. Zadnji del tekmovalk je imel malo sreče, veter se je zmanjšal."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.