Zimski športi

Jerman: Privajanje na življenje brez smučanja ni bilo zahtevno!

Kranjska Gora, 10. 03. 2013 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji slovenski smukaški as Andrej Jerman se je dobro privadil na življenje brez alpskega smučanja. Počutje v Kranjski Gori ni zanj nič drugačno kot v preteklosti, saj je na podkorenski strmini nastopil le enkrat.

Upokojeni slovenski alpski smučar Andrej Jerman se ob kopici drugih slovenskih smučarskih asov mudi v Kranjski Gori, kjer ima takšne in drugačne obveznosti v sklopu 52. Pokala Vitranc. Za popularnega Jerryja pa vloga pod podkorensko strmino ni prav nič drugačna kot v minulih sezonah. "Zame je bila vloga v Kranjski Gori vedno enaka oz. le enkrat sem tu tekmoval, tako da s tem nimam posebnih težav. Vzdušje je bilo zato, vsaj kar zadeva mene, vedno sproščeno," je za 24ur.com povedal nekdanji slovenski specialist za hitre discipline, ki se po uradnem slovesu z belih strmin – zgodilo se je 28. januarja letos – počasi privaja na življenje brez zgodnjega vstajanja, dolgih poti in nastopanja v smučarskih središčih po vsem svetu.

Andrej Jerman
Andrej Jerman FOTO: Damjan Žibert

Dvakratni zmagovalec smukov svetovnega pokala – prvič leta 2007 v Bormiu in drugič leta 2009 v Garmisch Partenkirchnu – se je tako povsem privadil na življenje brez smučanja, bržkone pa bo drugače po koncu letošnje sezone. "Ni se bilo težko privaditi. Prav lepo je, ko se zjutraj zbudiš in nimaš nobenih obveznosti," je zaključil Tržičan, ki vsaj za zdaj še ne govori o tem, kar bo počel v prihodnje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odkimasin
10. 03. 2013 17.44
-4
Gotov se je prisesal na seske od smučarske zveze! Dvakrat se mu je usr....! Me zanima v kakšnih pogojih je zmagu, gotov v napol regularnih, megla, dež, sneg.... Tko kot Košir, ki se je 10 letšlepu, pa še sedaj otresa pa pamet po tv deli!
Pi?koljub
10. 03. 2013 17.26
+5
komentarji pod mano Počutim se kot na barki norcev! ne veste kaj govorite
rko
10. 03. 2013 14.42
-7
Seveda mu nič ne manjka, saj si je dovolj na naš račun nagrabil
G8J
10. 03. 2013 12.04
-3
Kaj pa njemu manjka v občini Kranjska Gora ? Očitno pisci še niste bili tu.