Zimski športi

Janus ostaja na čelu skakalcev, Berčič h kombinatorcem

Ljubljana, 14. 05. 2014 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Smučarski zvezi Slovenije se je na redni seji sestal zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki je obravnaval poročilo o delu ekip v minuli sezoni. V nadaljevanju je potrdil sestavo moške ekipe v smučarskih skokih, ki jo bo še naprej vodil Goran Janus. Dosedanji glavni trener skakalk Jože Berčič pa bo v prihodnje vodil kombinatorce.

Člani zbora so za glavnega trenerja potrdili Janusa, ki mu bosta pri delu še naprej pomagala trenerja Nejc Frank in Jani Grilc. V A-reprezentanci bodo skakalci Nejc Dežman, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Peter Prevc, Rok Justin, Jaka Hvala, Matjaž Pungertar in Tomaž Naglič. Sestava ženske skakalne ekipe še ni znana, saj pogovori o glavnem trenerju še potekajo, so sporočili iz SZS. Smučarske skakalke to sezono nimajo poletne velike nagrade, zato ima zbor še nekaj časa, da najde ustrezno rešitev.

Dosedanji glavni trener skakalk Berčič bo namreč v prihodnje vodil nordijske kombinatorce, kjer bodo v skupni ekipi A in B Gašper Berlot, Marjan Jelenko, Matic Plaznik, Jože Kamenik, Borut Mavc in Luka Oblak. "Po seji odbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS je danes na prvi redni seji zasedal tudi zbor. Na začetku novega olimpijskega ciklusa je izrekel zahvalo vsem klubom, sodelavcem in kolegom, športnicam in športnikom, strokovnim vodstvom ekip, trenerjem in vodstvu v DPNC za dobro opravljeno delo preteklih štirih let. Kako dobro je bilo sodelovanje v minulem olimpijskem ciklu, je dokaz sprejeto poročilo, ki so ga predstavniki klubov potrdili brez dodatnih vprašanj. Program dela, predlog vodstev ekip in tekmovalcev za sezono 2014/15, ki sta ga predlagala strokovni svet in odbor, je bil soglasno sprejet," je po seji zbora dejal predsednik Ljubo Jasnič.

Jasnič je še povedal, da bo nordijski kombinaciji v novem olimpijskem ciklu namenjeno več pozornosti, saj se mora z rezultati približati reprezentancama v skokih. Glede vodstva reprezentance v ženskih skokih je zbor sprejel predlog, da se ga določi po razgovoru z vodstvi klubov, iz katerih so reprezentantke, in potrdi na junijski seji zbora. Takrat bo zbor razpravljal tudi o finančnem poročilu za preteklo in finančnem predlogu za prihodnjo sezono.

Goran Janus
Goran Janus FOTO: Damjan Žibert

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

micahobotnica
15. 05. 2014 14.56
-3
A Berčiča so \"prestavili\" kljub največjemu uspehu skakalk do sedaj. Vzroki so očitno skrivajo v \"NE shopping po treningu\". Trening je trening. Ostalo pač ne sodi zraven. Zato je prosti čas. Kajne dekleta??? Bomo videli to sezono kaj bodo naredile? Jojo legenda
fullmoon
15. 05. 2014 09.14
+6
cela ekipa super - Janus ob odlični podpori Janija Grilca, Matjaža Polaka...
I_LOVE_FOOTBALL
14. 05. 2014 23.19
+18
Je sploh pri komerkoli obstajal dvom o Janusu? Definitivno fentastičen trener!
Debely
15. 05. 2014 08.40
+9
Pa ne pozabit na Janija Grilca. On je vreden več, kot si kdo sploh predstavlja.