Zimski športi

Janez Ožbolt imenovan za vodjo biatlona, alpski vodja še ni določen

Ljubljana, 16. 06. 2015 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji biatlonec Janez Ožbolt je bil na seji izvršnega odbora Smučarske zveze Slovenije imenovan za vodjo panoge za biatlon, imenovanje Pavlija Čebulja za vodjo panoge za alpsko smučanje pa so umaknili iz dnevnega reda.

Pavli Čebulj in Tina Maze
Pavli Čebulj in Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

Pavlija Čebulja je pred mesecem dni izbral Iztok Klančnik, ki je v začetku aprila postal predsednik zbora za alpsko smučanje. Prva seja tega organa pod novim vodstvom bo v četrtek, kjer pa se glede na odločitev IO obeta vroča razprava, povezana s trenersko strukturo in posledično programom za naslednjo sezono. "Z željo danes odsotnega Klančnika, da se imenovanje Čebulja črta z dnevnega reda, sem bil seznanjen danes in čakam še na pojasnila Klančnika. Možno je, da si pred četrtkom želijo še dodatno posvetovati, lahko pa je tudi kaj drugega," je dejal predsednik SZS Enzo Smrekar. "Ožbolta in predsednika zbora Marka Dolenca so obuli v velike čevlje, dobila sta mandat in bomo še videli, kako bo šlo. Čaka ju veliko dela in upam, da bosta pokazala določene rezultate," je dejal član IO in najboljši slovenski biatlonski reprezentant Jakov Fak in o treniranju pred začetkom nove sezone z najuspešnejšim biatloncem na svetu, legendarnim Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, dodal: "Dogovorjeni smo, upam, da bo prišlo do realizacije in bom s tem imel dobro izkušnjo."

Nogometna, košarkarska, rokometna, hokejska atletika in smučarska zveza snujejo skupno združenje, o čemer je Smrekar dejal: "Omenjenih šest velikih zvez zajema 80 do 90 odstotkov vsega slovenskega športa po številu članstva, klubov in društev. Glede na to imamo občutek, da smo premalo zastopani na praktično vseh ravneh. Prav tako moramo glede na naše interese skupaj sodelovati pri številnih zakonodajnih pobudah in uvajanju davčnih olajšav, da se neposredno pogajamo. To ni konkurenca Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS), ampak dodatek za boljši in hitrejši razvoj športa. Pogovori potekajo in jih bomo formalizirali tudi s statutom in drugimi dokumenti."

Enzo Smrekar.
Enzo Smrekar. FOTO: Damjan Žibert

Potrdili so tudi sestave organizacijskih komitejev tekem za svetovne pokale v Planici, na Pokljuki in Ljubnem. Tako kot v Planici, kjer bo z delom nadaljevala sestava, ki je vodila tekmovanja v zadnjem desetletju, tudi v preostalih OK ni večjih sprememb. Osem tekem za svetovni pokal pri nas je imelo v minuli zimi skupaj 6,5 milijona evrov prihodkov, SZS je od tega dobila 760.000 evrov, tekme pa so imele 350.000 evrov dobička. Pereče vprašanje upravljanja in vzdrževanja kranjske skakalnice, ki se ekonomsko težko pokriva, tokrat po daljši razpravi še ni preneslo rešitve. Jakov Fak je ob koncu podprl predlog Ljuba Jasniča za izredni prestopni rok, v katerem bo lahko sedem mladih tekmovalcev skakalnega kluba Mislinja, kjer je prišlo do spora, prestopilo v drug klub in jim bo tako omogočeno tekmovanje.

Čeprav brez upanja na uspeh bo SZS na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) poslala protest, ker je v začetku tega meseca Mednarodni olimpijski komite (Mok) iz programa naslednjih olimpijskih iger v Pyeongchangu v Južni Koreji črtal paralelni slalom deskarjev na snegu. Izrazili bodo željo, da Fis pismo posreduje Moku. Žan Košir je namreč v tej disciplini na OI 2014 v Sočiju osvojil srebrno medaljo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.