Zimski športi

Jacobsen zmagovalec prve tekme v Kranju

Kranj, 07. 07. 2012 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdaj eden najboljših smučarskih skakalcev Norvežan Jacobsen je zmagovalec prve tekme celinskega pokala v Kranju. Drugo in tretje mesto sta zasedla slovenska skakalca, Tepeš in Prevc. Kranjec je bil diskvalificiran.

Prva serija je minila v znamenju lepih daljav, saj je skakalcem pomagal tudi dokaj močan vzgornik. Dane pogoje je najbolje izkoristil Jurij Tepeš, drugi je bil Tomaž Naglič, tretji pa Kanadčan Mackenzie Boyd-Clowes. V finalni seriji so gledalci, ki so se zbrali ob skakalnici, videli ogorčene boje, saj so bile razlike "po prvem polčasu" med najboljšimi izredno majhne. Najboljši nastop finalne serije in najdaljši skok dneva je tako uspel Petru Prevcu, ki se je iz 17. mesta povzpel na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. "S svojimi skoki sem zadovoljen, predvsem z drugim poizkusom, ko sem napravil res odličen skok. Na zadnjih treningih so se še pojavljala nihanja," je dejal Prevc. Na koncu se je zmage razveselil norveški as Anders Jacobsen, ki je bil za las boljši od Tepeša. Tretje mesto je kot že rečeno pripadlo Prevcu. "Z današnjo zmago sem zelo zadovoljen. Želim si, da bi se tudi preko zime boril za najboljša mesta. V poletnem delu sezone sem se osredotočil predvsem na fizični trening," je po tekmi razglabljal 27-letni zmagovalec.

Točke osvojilo skupno sedem Slovencev
"V mojih nastopih se še pojavljajo nihanja, kar me je tudi stalo zmage. Sicer pa sem zadovoljen, saj sem dobil potrditev dobre pripravljenosti," je ob skakalnici razmišljal Tepeš, ki se je razveselil tudi točk preostalih slovenskih orlov. Naglič je bil šesti, Robert Hrgota 10., Matjaž Pungertar 11., Jaka Hvala 15. in Primož Pikl 16. Žal pa se vse ni izšlo po slovenskih željah, saj sta bila Robert Kranjec in Matic Kramaršič zaradi neustreznih dresov diskvalificirana, Jure Šinkovec pa zaradi bolečin v desnem kolenu ni nastopil. Šinkovec je namreč pri imitaciji skoka pred prvo serijo nerodno pristal in začutil bolečine. Kako resne so bolečine bo pokazala preiskava z magnetno resonanco, ki jo bo Jure opravil v ponedeljek v Splošni bolnišnici Jesenice.

Anders Jacobsen
Anders Jacobsen FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.