Zimski športi

Ilka Štuhec: Vem, da še ni to to, tisto pravo ...

Ljubljana, 11. 01. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpinka Ilka Štuhec je bila na tekmah v Zauchenseeju minuli konec tedna v hitrih disciplinah dvakrat 13., kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone. "Malo sem se maščevala za poškodbo pred dvema letoma," je po "dirkaškem" vikendu povedala 25-letna Mariborčanka.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: Reuters
"Z rezultatoma sem zadovoljna, ampak tudi malo nisem po drugi strani, ker vem, da še ni to, to, tisto pravo, kakor znam odpeljat. Je pa vsekakor zelo spodbudno za naprej. Sem zelo vesela, da sem tukaj smučala zelo dobro, dve leti nazaj, tri tedne pred zimskimi olimpijskimi igrami, sem se tukaj poškodovala in sem se zdaj nekako malo maščevala," je dejala Ilka Štuhec, ki je pred dvema letoma na smuku v Zauchenseeju obnovila poškodbo meniskusa, zaradi česar je morala pod kirurški nož. Mariborčanka se je s startno številko 30 še drugič v dveh dneh uvrstila v prvo petnajsterico, z zaostankom 1,93 sekunde, za najboljši superveleslalomski izid v tej sezoni, po 19. mestu na uvodnem superveleslalomu v Lake Louisu. "Startna številka na superveleslalomu nikakor ni bila idealna, ker je v zgornjem delu sonce že spremenilo sneg in je bilo malo mehkeje, tudi dalje dol je bila proga že malo načeta, tu in tam je bila kakšna luknja. Sem pač morala voziti in tekmovati ravno tako, kot bi z vsako drugo številko. Napak niti ni več toliko, se zgodi tu in tam kakšna, v meni je še rezerva, da še bolj napadem in odločno dirkam in bo potem vse skupaj še boljše," je pred nadaljevanjem odločna 25-letna alpinka.

Ilka Štuhec po vikendu v Zauchenseeju: Malo sem se maščevala za poškodbo pred dvema letoma ...
Ilka Štuhec po vikendu v Zauchenseeju: Malo sem se maščevala za poškodbo pred dvema letoma ... FOTO: Damjan Žibert

V prihodnjem tednu bo izpustila tekme v Flachauu in bo nastopila na tekmah nižje ravni Fis v slalomu in veleslalomu, na katerih si bo skušala izboljšati točke Fis za boljšo startno številko v svetovnem pokalu. Nato si bo vzela nekaj dni premora pred januarskim nadaljevanjem svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo (23./24.) in Mariboru (30./31).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

probeg
11. 01. 2016 11.01
+5
Bravo Ilka, samo tako naprej !
Kr en tm
11. 01. 2016 09.19
-3
tisti ki znajo, pač znajo in so dobri že na prvi tekmi, samo naši se pa po skoraj pol sezone še zmeraj pogovarjajo o tem kako bo bolje.