Zimski športi

Huda poškodba in konec sezone za Vajdiča

Ljubljana, 06. 02. 2012 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski alpski smučar Bernard Vajdič si je med tekmovanjem v Združenih državah Amerike strgal kolenske vezi, kar pomeni, da je letošnja sezona zanj najverjetneje že končana.

Bernard Vajdič
Bernard Vajdič FOTO: Damjan Žibert

Bernard Vajdič je iz ZDA, kjer si je želel na tekmah serije NorAm izboljšati položaj na lestvici Mednarodne smučarske zveze (Fis), sporočil, da si je na prvi tekmi hudo poškodoval kolenske križne vezi. Poškodba bržkone zanj pomeni konec sezone, v kateri je le petkrat startal na tekmah svetovnega pokala. "Manjkal mi je še vsaj en slalomski rezultat za preboj med 45 najboljših na lestvici Fisa ter tudi možnost izboljšave v veleslalomu. Žal vam moram sporočiti, da se je zgodilo tisto najslabše, oziroma to, česar si niti v sanjah nisem mislil, čeprav sem se zavedal, da hodim po zelo tankem ledu, glede na to, kje vse sem bil in kaj vse sem letos že dal skozi. Na prvem slalomu sem si v drugi vožnji poškodoval koleno, malo pred ciljem me je katapultiralo - telo v eno stran, smuči v drugo - in koleno ni zdržalo," je Vajdič v domovino sporočil prek Facebooka.

Po prevozu v bolnišnico v Vailu in pregledu pri zdravniku je ta ugotovil, da načeloma ni nič zlomljeno, je pa strgana sprednja križna vez. Ostale preglede in tudi pregled z magnetno resonanco bo Vajdič opravil doma, je še sporočil slovenski smučar, ki si želi, da se bo lahko čim prej lotil rehabilitacije. Vajdič je v letošnji sezoni startal na petih slalomih za svetovni pokal, vendar se niti enkrat ni prebil v finale. Njegova zadnja uvrstitev med dobitnike točk v svetovnem pokalu je bila 18. mesto 31. januarja 2010 na domači tekmi za pokal Vitranc v Kranjski Gori.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.