Zimski športi

Hrobat in Hadalin slovenska smučarska prihodnost

Hafjell, 11. 03. 2015 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Obetavna slovenska alpska smučarja Miha Hrobat in Štefan Hadalin bosta zadovoljna zapustila norveški Hafjell. Na mladinskem svetovnem prvenstvu sta se v superveleslalomu veselila naslova svetovnega prvaka oz. podprvaka.

Slovenska smučarska prihodnost naj le ne bi bila tako črna, kot se zdi na prvi pogled. Sploh, ko gre za moške. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v Hafjellu se je namreč naslova svetovnega prvaka v superveleslalomu veselil Miha Hrobat, medtem, ko je Štefan Hadalin osvojil srebrno odličje. S tem sta oba potrdila svoj razkošen smučarski talent, ki ga bo potrebno v naslednjih letih nadgraditi na ravni svetovnega pokala. Hadalin je za zmagovalcem zaostal 36 stotink.

Leta 2011 se je naslova svetovnega mladinskega prvaka veselil Boštjan Kline, ki se je letos začel redno uvrščati med dobitnike točk na tekmah svetovnega pokala.
Leta 2011 se je naslova svetovnega mladinskega prvaka veselil Boštjan Kline, ki se je letos začel redno uvrščati med dobitnike točk na tekmah svetovnega pokala. FOTO: Damjan Žibert

Pen v Hadalinu videl velik potencial
Glavni trener hitrih disciplin Peter Pen je v Štefanu Hadalinu že na samem začetku letošnje sezone svetovnega pokala videl velik potencial, zato ga je nekajkrat odpeljal s sabo na treninge ekipe svetovnega pokala. Zaveda se namreč, da je potrebno prav s takšnimi tekmovalci računati v prihodnjih sezonah. "Razlog zakaj sem se po letih sodelovanja z Natkom Zrnčićem Dimom vrnil v Slovenijo sta tudi ta dva mlada fanta. Že 3 leta sodelujemo, odpeljal sem ju v Val Gardeno in Wengen. Pred tednom dni sta z nami trenirala v Kvitfjellu! Oba sta prave 'mašine'," je za 24ur.com povedal Pen.

Spomnimo, da je zadnji slovenski mladinski svetovni prvak Boštjan Kline, ki je leta 2011 v Crans Montani osvojil zlato v smuku in superveleslalomu. Prav Pen si je močno prizadeval, da bi Hrobat in Hadalin odpotovala na svetovno prvenstvo v Vail in Beaver Creek, a je bil predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Blaž Lešnik proti.

Verdnik je 'čutil' dober dan
"Že takoj, ko sem videl postavitev (tekmo so prestavili iz Kvitfjella, op. p.) sem ime pravi občutek. Bila je precej zavita in podlaga res trda. Ponoči je bil minus in je vse pomrznilo, kar je bilo res idealno za nas. To kar nam ustreza. Pa tudi, ko se je tekma začela, ko sem videl kako smučajo, sem si mislil, da danes pa imamo možnosti. Ne bi si pa mislil, da se bo zgodilo kaj takega. Res fenomenalno. Oba sta super odpeljala. Na koncu sta naredila ravno toliko razlike, da se je še v superkombinaciji sešlo. Res nekaj norega kar smo naredili, sploh v hitrih disciplinah, kjer imajo vse večje ekipe serviserje in glavne trenerje tudi iz svetovnega pokala, vključno z ostalim ''supportom''. Mi smo se pa v bistvu sami znašli, tudi glede maž. Včeraj sta bila oba serviserja spet do polnoči v servisu. Vse se je poklopilo res dobro in je s temi rezultati vsaj malo poplačan trud, ki smo ga vlagali," je izjemen uspeh obetavnih slovenskih alpincev komentiral odgovorni trener tehničnih in hitrih disciplin EC Miha Verdnik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boštjan Tratnik 1
12. 03. 2015 00.55
+5
veliko mladinskih svetovnih prvakov smo že imeli samo kaj ko jih pozneje zafuramo ne vem zakaj verjetno ni strokovnega znanja ali pa imajo fantje premal dnarja da bi plačali tiste funkcjonarje ki sedijo na zvezi in kasirajo
esid@37.com
11. 03. 2015 20.01
-4
A toj ata Hrobat zrihtov?
I_LOVE_FOOTBALL
11. 03. 2015 18.20
+6
To ste govorili za Perkota, Skubeta, Klineta tudi...
Bluma?
11. 03. 2015 16.38
+2
Škoda bi bila,če SZS to zyebe pol lahko grejo vsi kar na Norveško ipd..smučat,kjer vlagajo v šport in mlade..
Youneed
11. 03. 2015 16.24
-3
Bosta sklenila zakonsko skupnost?
Bofur
11. 03. 2015 15.44
+20
Tina Maze ni bila nikoli mladinska svetovna prvakinja ..., ni bila pravzaprav nikoli na štengah na tekmah mladinskega svetovnega prvenstva, če se ne motim. Mladinski šport v Slovenji je prenapihnjen. In napačno zastavljen. Osnova bi moralo biti. da se otroke, ki kažejo talent, nauči smučati in se jim vcepi veselje in želja do smučanja, skozi igro. Glede na to, da kosti še rastejo tam do 21 ali 23 leta, se telo še spreminja in ga v bistvu tudi ne bi smeli na polno obremenjevati. Šele ko je konec obdobja rasti. V bistvu gre za to, da so otroci pretrenirani, pri 18/19/20 letih pa so že tako utrujeni, da so "starčki" in da niso več za nikamor in za nobeno rabo. Ob prehodu v člansko kategoriji začnejo pravzaprav z ničle. So telesni in duševni invalidi. Takrat ko bi rabili vso podporo in najboljše trenerje pa so v bistvu prepuščeni sami sebi. Teli rezultati so vsekakor lepi, v bistvu pa so za mladega športnika prej breme kot kaj drugega. So koristni za trenerja, ki si je s tem kupil pogodbo za novo sezono, Hrobat in Hadalin od tega ne bosta imela nič. Žal.
aristotel
11. 03. 2015 16.18
+0
podpišem se pod tvoj komentar žal,upam pa da se vse kar si napisal ne uresniči je pa res...
ZatoA
11. 03. 2015 17.37
Definbahija
11. 03. 2015 15.22
+3
Mater bo Vilko Brus ponosen na Hadalina ko ga bo kod Wajduski občinski svetnik sprejel. Bravo Bizo in Hadalin!
kameltrajbar
11. 03. 2015 15.16
+3
..brawo fanta.....:)))
reklakazala
11. 03. 2015 14.46
+24
Če sem malo sarkastičen: Super, še dva, ki jih bodo lahko naši veleumi na smučarski zvezi zašuštrali... Mimogrede, kje so vsi naši obetavni mladinski svetovni prvaki danes in koliko točk svetovnega pokala so osvojili do danes?
swetko
11. 03. 2015 16.21
-1
Amethist
11. 03. 2015 14.39
+35
Sam Massi jih mora dobit v roke in vcepit zmagovalno.miselnost pa bo!