Zimski športi

Hirscher: Slalomski globus je izgubljen!

Kranjska Gora, 11. 03. 2012 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher je predčasno sklenil kranjskogorski vikend svetovnega pokala. Po 3. mestu na veleslalomu je namreč na slalomu odstopil.

Avstrijski smučarski privrženci so s prihodom v Kranjsko Goro želeli pomagati do tako želenega velikega kristalnega globusa svojemu šampionu Marcelu Hirscherju, ki bo moral še nekoliko počakati na prvo mesto v skupnem seštevku. Po zelo dobrem nastopu na veleslalomski preizkušnji je namreč na slalomu tvegal preveč in odstopil. "Do tega trenutka je zame v Kranjski Gori vse potekalo po pričakovanjih. Tvegal sem, kot to vedno naredim. To je del slalomske igre. Nisem besen niti nase niti na koga iz ekipe. To se lahko zgodi vsakomur," je po nesrečnem odstopu povedal 23-letnik.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert

V slalomskem seštevku svetovnega pokala ima 560 točk, športnik iz bližine Salzburga pa se je sam pri sebi že poslovil od malega kristalnega globusa. Že na novinarski konferenci po veleslalomski preizkušnji je bilo pri njem opaziti nekaj nervoze, ki jo prinaša zaključek sezone. Vsaka preizkušnja je zanj tako rekoč odločilna. "Pritisk je gromozanski, vsi v Avstriji govorijo le o globusu. Slalomski je izgubljen. Kako bo z velikim kristalnim, pa ne vem," je dodal Hirscher, ki bo o končnem razpletu odločal pred bučnimi gledalci, zbranimi na finalu v Schladmingu: "Ni pomembno, kje se odvija zaključek sezone. Vajen sem zmagovati povsod." Ne glede na pritisk domače športne javnosti je specialist za veleslalom in slalom letos v Schladmingu že razveselil Avstrijce.

Poleg uspeha pa je na domačih prizoriščih tekem svetovnega pokala dvakrat ostal praznih rok. 21. decembra 2011 namreč ni končal preizkušnje v Flachauu, 22. januarja pa je odstopil še v Kitzbühlu. Odstop na slalomski preizkušnji v Kranjski Gori je bil njegov četrti letos, v najbolj tehnični disciplini pa je v tekmovalni sezoni 2011/12 zmagal petkrat.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zagreb..Rocks
12. 03. 2012 18.34
+2
IVICA KOSTELIĆ MASTER OF THE UNIVERSE ! !