Zimski športi

Hirscher še čaka na ukradeni par smuči

Alta Badia, 22. 12. 2015 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher od nedelje pogreša zmagoviti par 195 centimetrov visokih veleslalomskih smuči, s katerimi se je veselil tudi zmage na progi Gran Risa v Alti Badii.

Alpski smučarji nadaljujejo s tekmami svetovnega pokala, v skupnem seštevku je še naprej v vodstvu Avstrijec Marcel Hirscher, a mladenič po nedeljski veleslalomski preizkušnji na sloviti Gran Risi, ni imel posebej veliko razlogov za zadovoljstvo. Nekdo mu je namreč iz ciljnega prostora ukradel zmagoviti par smuči, s katerimi letos blesti na temah svetovnega pokala.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert

Tekmovalec s Solnograškega se je na dogodke takoj odzval in s pomočjo družbenih omrežij hitr razširil novico. Tako je denimo na Facebook zapisal dolžino, starost, rojstni kraj in blagovno znamko, ter pripisal, da jih v ponedeljek nujno potrebuje. Na sporedu je bil namreč paralelni veleslalom svetovnega pokala, kjer pa se je najboljši alpski smučar zadnjih sezon odrezal nepričakovano slabo.

Iz boja je izpadel že v prvem krogu tekmovanja v Alti Badii, njegov veliki tekmec v boju za veliki kristalni globus Aksel Lund Svindal pa je bil poražen šele v finalu. Tako je Norvežan spet vodilni v skupnem seštevku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
22. 12. 2015 14.53
+2
Če piše gor Atomic Race GSL ali karkoli temu podobnega, vzame druge dilce z istim napisom. Če je tak specialec, kot nam dokazuje na snegu, nov par smuči ne bi smel biti problem. Bodo poznavalci povedali....
ringarajanet
22. 12. 2015 12.30
+4
zveraj
22. 12. 2015 10.24
+7
Zato je bil včeraj tako slab? Ali je to nov izgovor?
NerdIRL
22. 12. 2015 12.06
+3
Na fb je objavu že pred tekmo. Res je dost žaslostno, da se take stvari sploh dogajajo.