Zimski športi

Hirscher o Ligetyju: Bil je z drugega planeta!

Kranjska Gora, 10. 03. 2012 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški alpski smučar Ted Ligety je še enkrat pokazal svoj razkošen veleslalomski talent. Z izjemnima vožnjama po podkorenski strmini je pokoril svetovno elito. Tretjeuvrščeni Marcel Hirscher je dejal, da je bil danes z drugega planeta.

Ameriški veleslalomski specialist Ted Ligety je na tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori brez večjih težav prišel do nove zmage na športni poti. To je bila že četrta na slovenskem prizorišču tekem svetovnega pokala, 27-letnik iz Salt Lake Cityja pa tokrat ni imel resnega tekmeca v borbi za zmago. S fenomenalno prvo vožnjo, ko je z natančnimi zavoji in dobro oceno razmer na progi ciljno črto prečkal z debelo sekundo prednosti, je le napovedal, da ničesar ne prepušča naključju, v drugem teku pa je vse skupaj le potrdil in vknjižil 11. zmago na dosedanji športni poti.

Ted Ligety se je poigral z veleslalomsko elito.
Ted Ligety se je poigral z veleslalomsko elito. FOTO: Damjan Žibert

»Ničesar nisem želel prepuščati naključju. Našel sem način in takoj pridobil potreben občutek za napad. Nisem želel biti še enkrat razočaran, nisem si želel igre stotink,« je po zmagi povedal ameriški šampion, ki je tako še enkrat več dokazal, da se na podkorenski strmini počuti kot doma. Drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala Marcel Hirscher je preizkušnjo končal na 3. mestu, za zmagovalcem pa je zaostal kar 2 sekundi in 3 stotinke. »Pred začetkom tekmovalnega leta nismo pričakovali, da se bo sezona tako odvijala. Kakor koli se bo zaključila, do danes je fenomenalna. Kar zadeva veleslalomsko preizkušnjo, pa lahko povem le to, da je bil Ted z drugega planeta. Z Zemlje gotovo ne,« je dodal Avstrijec, ki za vodilnim v skupnem seštevku svetovnega pokala Beatom Feuzom zaostaja za 55 točk. Glede na to, da je slednji na prvi preizkušnji v Kranjski Gori ostal brez točk, bi se lahko že jutri v bitki za veliki kristalni globus na vrhu situacija spremenila.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenec09
10. 03. 2012 21.20
+10
sicer pa vonn, miller , ligety .....................največji carji
Mateyco
11. 03. 2012 04.20
+3
slovenec09
10. 03. 2012 21.20
+4
samo da ni 1. avstrijec
MesOjediPinGvin
10. 03. 2012 18.22
+12
V prvi vožnji za več kot sekundo pred vsemi, v drugi pa za stotinko. Najboljša časa v obeh vožnjah. Končni rezultat ste pa videli. Adijo pamet. Vse čestitke organizatorjem za vrhunsko pripravljeno progo, glede na toplo vreme. Sicer pa smo vajeni izjemno kvalitetno pripravljenih prog za tekme svetovnega pokala v Kranjski Gori.