Zimski športi

Hirscher Maierjevo kritiko jemlje kot dobronamerno

Schladming, 13. 02. 2013 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko je legendarni avstrijski smučar Hermann Maier na blogu okrcal vodstvo avstrijske reprezentance, je svoje videnje na njegove besede podal tudi avstrijski smučarski as Marcel Hirscher. Vse skupaj je vzel kot pripombo, ki jim bo dala še več elana.

Avstrijka smučarska reprezentanca je razočaranje letošnjega svetovnega prvenstva v Schladmingu. Manjši obliž na dosedanje rane iz moškega superveleslaloma in smuka so zakrpali z zlatim odličjem na ekipni tekmi, a veličina omenjene medalje še zdaleč ni primerljiva s tistim, kar bi pomenilo zlato v kraljevski disciplini. A v taboru največje smučarske zveze na svetu so se od tega ogradili. Zavedajo se, da so imeli kanček smole, da so bila morebiti pričakovanja celo previsoka, a to še zdaleč ne pomeni, da so vrgli puško v koruzo.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert
Pred vrati je namreč začetek tehničnega dela SP, kjer pričakujejo dve zlati medalji Marcela Hirscherja (veleslalom, slalom), na bele strmine pa se vrača tudi Marlies Schild, ki naj bi se na smučeh počutila dobro, a nihče ne ve, kaj to pomeni v bitki za stopničke. Hirscher, ki pri naših severnih sosedih uživa status mega športnega zvezdnika, je povsem miren in deloma za to skrbi njegov osebni predstavnik za odnose z javnostjo Stefan Illek. Kaj takšnega si v slovenski reprezentanci težko predstavljamo, čeprav imamo v svojih vrstah neprimerno večjo smučarsko šampionko od Marcela Hirscherja, sicer nekdanjega tekmeca Matica Skubeta na svetovnem mladinskem prvenstvu leta 2007 v Altemarktu.

Tina Maze tako denimo nima prepotrebnega osebnega predstavnika za odnose z javnostjo, ki bi v trenutkih, ko jo želijo predstavniki sedme sile 'raztrgati', potegnil črto in dejal dovolj je. Avstrijci svoje šampione pravočasno zaščitijo, za nameček pa prav vse usmerjajo tako, da si ne belijo glave s tistim, kar nekdo piše. Tako je bilo tudi v primeru zadnjih kritik, ko se je legendarni Hermann Maier znesel nad vodstvom in trenerskim štabom ÖSV-ja. "Ne zanima me, kaj piše v časopisih, o čem poročajo radijske in televizijske postaje. Delamo dobro in osredotočeni smo na tisto, kar nas čaka," je na omenjeno temo dejal glavni trener moške ekipe Mathias Berthold, ki verjame, da bo vtis ob nedeljskem zaključku svetovnega prvenstva takšen, kot ga je javnost od njih pričakovala.

Hermann Maier
Hermann Maier FOTO: Damjan Žibert

Kritika v pravem trenutku?
Marcel Hirscher ima pri naših severnih sosedih status naslednika Hermanna Maierja, čeprav so mnogi prepričani, da še vedno ne gre za serijskega zmagovalca, ki bi vsak konec tedna razveseljeval avstrijsko smučarsko javnost. Med tistimi, ki je to kot zadnji izrekel, je bil prav sloviti Herminator, ki pa se je pred ekipno tekmo znesel predvsem nad tistimi, ki skrbijo za moški del reprezentance. "Če bo ta kritika pozitivno vplivala na nas in nam dala dodatnega elana, v tem ne vidim prav nič slabega," pravi Hirscher, ki so ga takoj po novinarski konferenci odpeljali iz njihovega mirnega raja, kjer bivajo. Razumljivo, v predmestju Schladminga v hotelu s petimi zvezdicami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hirscherGO
14. 02. 2013 21.07
+4
hirscher najboljši si !!!!!!!