Zimski športi

Hafner z 19. mestom najboljši Slovenec v Banskem

Bansko, 03. 02. 2017 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Deskarji v svetovnem pokalu v paralelnih disciplinah so nastopili v bolgarskem Banskem, kjer so opravili paralelni veleslalom. Najboljšo slovensko uvrstitev je dosegel Jure Hafner, ki je bil 19.

Bansko je peto prizorišče v sezoni, na sporedu pa sta bila paralelna veleslaloma. Slovenske barve je zastopala petčlanska ekipa. Dopoldanske kvalifikacije se niso razpletle povsem po željah Slovencev, saj jim preboj v izločilne boje ni uspel. Najbolje se je odrezal Jure Hafner, ki je z 11. časom prve in 28. časom druge vožnje zasedel 19. mesto, osmino finala pa je zgrešil le za 34 stotink sekunde. S to uvrstitvijo je izenačil svoj najboljši rezultat sezone, ki ga je dosegel v soboto na Rogli. Tim Mastnak je začel še bolje, saj je na modri progi postavil osmi čas, v drugo pa je bil precej počasnejši in tako prišel na skupno 22. mesto.

Jure Hafner
Jure Hafner FOTO: Damjan Žibert

Uvodna vožnja Roka Marguča je bila, tako kot pri reprezentančnih kolegih, zelo dobra, imel je deveti čas, tekmovanja pa po odstopu v drugi vožnji ni mogel nadaljevati in bil tako na koncu 30. V ženski konkurenci je na modri progi zelo hitro začela Gloria Kotnik in bila po polovici kvalifikacij na 11. mestu, počasnejši nastop v drugo pa je nato pomenil končno 32. mesto. Iva Polanec je opravila eno vožnjo in se uvrstila na 37. mesto. Najhitrejši deskar dneva je bil Radoslav Jankov, ki je do zmage tako prišel pred domačimi navijači. Drugo mesto je osvojil Švicar Nevin Galmarini, tretje pa Avstrijec Benjamin Karl. V ženski konkurenci je zmaga šla v roke Švicarki Patrizii Kummer, Avstrijka Julia Dujmovits je bila druga, Švicarka Ladina Jenny pa tretja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.