Zimski športi

Guay našel idealno linijo do zmage

Kvitfjell, 01. 03. 2014 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovna smukaška elita je v Kvitfjellu odpeljala še drugo preizkušnjo svetovnega pokala zapored. Potem, ko sta si v petek zmago razdelila domačin Kjetil Jansrud in Georg Streitberger, je sobotna preizkušnja pripadla Ericu Guayju.

Prireditelji v norveškem Kvitfjellu so imeli pred tekmami svetovnega pokala manj težav z novozapadlim snegom kot tisti, ki se v švicarski Crans Montani trudijo pod streho spraviti smukaško preizkušnjo. Če je priprava za petkov smuk najbolje uspela Norvežanu Kjetilu Jansrudu in Georgu Streitbergerju, je bil v soboto razred zase Eric Guay. Kanadčan je našel idealno linijo in od starta do cilja povečeval prednost pred takrat najhitrejšim v cilju, Francozom Johanom Clareyjem.

Eric Guay
Eric Guay FOTO: Reuters

Dobitnik smukaškega velikega kristalnega globusa Aksel Lund Svindal pa ni uspel navdušiti številnih obiskovalcev. Po petem mestu na petkovi preizkušnji, je tokrat tekmo končal še mesto slabše, kar sicer zadostuje za prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Včasih je vse skupaj videti veliko lažje, kot dejansko je in ta hip nisem v takšni formi, da bi bilo zame vse lahko. Verjamem, da bom do konca sezone zadržal želeno formo. V Kvitfjellu ni tako lahko, kot se mnogim zdi. Še vedno sem doma osvojil 5. in 6. esto, kar še zdaleč ni slabo,“ je dejal Svindal in se dotaknil skupnega seštevka svetovnega pokala: "Z Marcelom se bova očitno borila do samega konca sezone. Tudi lani je odločitev padla v Lenzerheideju in menim, da letos ne bo nič drugače.

Tretjega mesta se je veselil olimpijski zmagovalec Matthias Mayer. Martin Čater je tekmovanje končal na 35. mestu (+1.65), od nove točke svetovnega pokala pa ga je ločilo 13 stotink. Andrej Šporn je bil 52.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
01. 03. 2014 17.39
+2
drugnben
01. 03. 2014 13.41
+5
kaj je z ženskim smukom?