Zimski športi

Grugger smuči dokončno postavil v kot

Innsbruck, 24. 04. 2012 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijec Johannes Hans Grugger, nekoč izvrstni alpski smučar in specialist za smuk in superveleslalom, je na novinarski konferenci sporočil dokončno odločitev o koncu tekmovalne poti. Grugger je pred 15 meseci preživel grozljiv padec na treningu smuka v Kitzbühlu, zaradi katerega je utrpel hude poškodbe glave.

Johannes Hans Grugger
Johannes Hans Grugger FOTO: Reuters

Življenje Johannesa Hansa Gruggerja je po padcu 20. januarja lani viselo na nitki, takoj po nesreči je prestal operacijo na možganih, nato pa je bil 11 dni v umetni komi. Okrevanje je sicer kazalo dobre rezultate, zato je že maja lani napovedal vrnitev med svetovno elito ter je začel tudi s treningom na snegu, vendar pa so bile vse napovedi o vrnitvi na vrhunske smučarske ravni prezgodnje. Grugger je na novinarski konferenci ob slovesu priznal, da je povsem obupal, ker še vedno nima popolnoma nadzora nad desno nogo. Zdaj 30-letnik iz Bad Hofgasteina je v svetovnem pokalu osvojil štiri zmage, dvakrat je bil najboljši v smuku, dvakrat v superveleslalomu, skupno devetkrat pa se je zavihtel na zmagovalni oder. Sanje o nadaljnji karieri je predčasno prekinila huda poškodba. Grugger je na Streifu pri treningu smuka z glavo silovito udaril v poledenelo površino, nato pa ga je nezavestnega premetavalo po progi, dokler se ni ustavil. S helikopterjem so ga nato odpeljali v bolnišnico, kjer je na kirurški mizi preživel pet ur.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spravitelj
24. 04. 2012 19.38
+17
Vso srečo naprej v življenju!
LYM
24. 04. 2012 16.25
+25
Res škoda, normalno da se pusti smučanje, če telo 100% ne dela. pa ni več v rosnih letih. Vso srečo naprej!