Zimski športi

Dahlmeierjeva preprečila ameriško senzacijo, Gregorinovo le dobre štiri sekunde ločile od brona

Hochfilzen, 19. 02. 2017 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu je bila na sporedu tekma s skupinskim štartom v ženski konkurenci. Najboljših 30 biatlonk na svetu se je pomerilo za žlahtna odličja. Zlato je osvojila Nemka Laura Dahlmeier, Teja Gregorin je zasedla izvrstno peto mesto.

Na zadnji preizkušnji v ženski konkurenci s skupinskim startom na 12,5 kilometra so se pomerile najboljše biatlonke na svetovnem prvenstvu. Boj za odličja je bil dramatičen, dolgo časa je vodila Američanka Susan Dunklee, ki ni zgrešila strela in je vodila večji del tekme. A je presenečenje preprečila Nemka Laura Dahlmeier, poleg Američanke edina, ki ni zgrešila strela. Nemka je osvojila zlato, že peto na svetovnih prvenstvih, kar je rekord v ženski konkurenci, Američanki je pripadlo srebro (+4.6), bron pa je šlo v roke Finki Kaisi Makarainen (+20.1), ki je zgrešila enkrat.

Edina slovenska predstavnica Teja Gregorin je na prvem streljanju pokrila vse tarče in se prebila že do sedmega mesta, nato pa pri drugem strelskem postanku zgrešila enkrat in je morala v kazenski krog in je zdrsnila na 11. mesto. Tretje streljanje je znova opravila brez napake in se znova prebila do sedmega mesta. Tudi četrto streljanje je opravila z ničlo in se je prebila do šestega mesta. Na koncu je zasedla peto mesto, zaostala je 24,2 sekunde za zmagovalko, za tretjim mestom pa le 4,1 sekunde. Zelo izenačene so bile tekmovalke od tretjega do šestega mesta, vse so zgrešile po en strel, četrta je bila Čehinja Koukalova (+24.0), peta Gregorinova (+24.2), šesta Ukrajinka Džima (+24.4), na sedmem mestu pa je Francozinja Dorin Habertova, branilka naslova iz zadnjega SP, zaostala že malce več (+40.3.)

"Izšlo se je tako, kot smo si lahko najbolj želeli. Možnosti za medaljo nisem imela, ker so bile okoli mene samo najboljše tekmovalke. Vseeno je bil to skoraj popoln nastop z enim zgrešenim strelom v leže. Veseli me, da je bila strelska forma v stoje tista, ki sem jo čakala že skozi celotno prvenstvo in da sem se lahko borila res s tistimi najboljšimi in se zelo veselim tega rezultata," je po tekmi za spletno stran SZS povedala slovenska biatlonka.

Trener Tomaš Kos pa je dejal: ''V tekmo je šla tako kot je treba. Za stopničke se ni izšlo, sem pa vseeno zelo ponosen na Tejo, ker je pri teh letih še vedno motivirana in želi narediti tisto najboljše. Dokazala je, da se pri teh letih da boriti z najboljšimi in to je res odličen rezultat."

Teja Gregorin
Teja Gregorin FOTO: Damjan Žibert

Izidi:
- skupinski start, 12,5 km, ženske:
 1. Laura Dahlmeier (Nem)         28:02,3/0
 2. Susan Dunklee (ZDA)             + 4,6/0
 3. Kaisa Mäkäräinen (Fin)           20,1/1
 4. Gabriela Koukalova (Češ)         24,0/1
 5. Teja Gregorin (Slo)              24,2/1
 6. Julija Džima (Ukr)               24,4/1
 7. Marie Dorin Habert (Fra)         40,3/1
 8. Dorothea Wierer (Ita)          1:05,6/2
 9. Alexia Runggaldier (Ita)       1:06,9/0
10. Paulina Fialkova (Slk)         1:14,1/2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bema1201
19. 02. 2017 12.27
+11
Malo je zmanjkalo do kolajne, en strel ampak vseeno bravo Teja.