Zimski športi

Gössnerjeva zmagala, Malijeva do uvrstitve sezone

Ruhpolding, 11. 01. 2013 21.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemka Miriam Gössner je že tretjič v tej sezoni dokazala, da bo prav ona morda v bodoče zamenjala že upokojeno zvezdnico Magdaleno Neuner. Tudi Andreja Mali kot najboljša Slovenka je znova opozorila nase s 15. mestom in svojo najboljšo uvrstitvijo v tej sezoni.

Slovenska biatlonka Andreja Mali sicer ni bila ravno med najhitrejšimi na progi, se je pa znova izkazala na strelišču, kjer je podrla vseh deset tarč. Še posebej hitra je bila v streljanju stoje. "Zelo sem vesela, ker sem s strahom pričakovala današnjo tekmo. Že izbor startnih skupin je bil prava loterija in glede na pogoje v zadnjih dneh startne številke zadaj niso obetale veliko. Vsaj enkrat se mi je nasmehnila sreča. Proga je ostala trda, sneg zglajen in dokaj hiter, kar mi ustreza. Tudi smuči sem imela zelo dobro pripravljene in sem z dobrim občutkom prihajala na strelišče. Spet sem poskušala streljati čim bolj v ritmu, umirjeno in obenem tudi čim bolj hitro, kar mi je v največji meri tudi uspelo. Tudi za zadnji krog sem ohranila dovolj moči, kar mi je omogočilo obdržati dobro uvrstitev do cilja," se je veselila najboljšega letošnjega dosežka Malijeva.

Andreja Mali
Andreja Mali FOTO: Damjan Žibert

Za razliko od Malijeve je bila Teja Gregorin zelo konkurenčna na progi, zato pa manj natančna na zadnjem strelskem postanku. Z dvema obiskoma kazenskega kroga je izpustila iz rok svojo današnjo priložnost. 31. mesto je manj kot je tudi sama pričakovala od svojega nastopa. Čeprav je bilo kar nekaj tekmovalk stoodstotno zanesljivih na strelišču, je vseeno zmagala Miriam Gössner, ki je zgrešila eno tarčo v položaju stoje. Tudi Belorusinja Darja Domračeva in finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen na drugem in tretjem mestu nista bili strelsko popolni, zato pa so biatlonke na mestih od četrtega do sedmega, zadele vse tarče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.