Zimski športi

Francozi iščejo novega trenerja Pinturaultu in druščini

Val d'Isere, 29. 03. 2016 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dosedanji glavni trener tehničnih disciplin francoske smučarske reprezentance Stephane Quittet se je iz osebnih razlogov odločil, da v prihodnje ne bo več aktiven v francoski reprezentanci. Za takšen korak se je odločal že pred začetkom tekmovalnega leta 2014/15.

Glavni trener tehničnih disciplin francoske moške reprezentance Stephane Quittet se je iz osebnih razlogov odločil končati sodelovanje z reprezentanco, ki je navduševala zadnjih nekaj sezon. Trener Alexisa Pinturaulta, Thomasa Fanaraja, Victorja Muffata Jeandeta in druščine se je za ta korak odločil že pred začetkom tekmovalnega leta 2014/15, a vseeno podaljšal sodelovanje za tekmovalno leto brez vrhunca formata svetovno prvenstvo oz. olimpijske igre.

Alexis Pinturault
Alexis Pinturault FOTO: Damjan Žibert

"Razlogi so zasebne narave. Moja odločitev ni bila povezana z doseženimi rezultati, delom, zamerami do kogarkoli. Tako sem se pač odločil," je svoje slovo komentiral Quittet, ki je delal znotraj zelo močne zasedbe, ki je kazala zobe konkurentom v slalomu in veleslalomu. Ime njegovega naslednika še ni znano, a bo skoraj zanesljivo v naslednjih tednih. Galski petelini imajo namreč ogromno tekmovalcev, ki so v obeh disciplinah sposobni nizati vrhunske dosežke.

Pinturault bi lahko že v prihodnji sezoni, če bo nadaljeval na začrtani poti, ogrozil tudi tiste, ki se bodo potegovali za veliki kristalni globus.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nnanna
30. 03. 2016 13.56
+1
šmitek je pravi, a žal prestar!