Zimski športi

FOTO: Prevc se ne obremenjuje z rumeno majico

Ljubljana, 28. 01. 2015 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prostorih Smučarske zveze Slovenije so smučarske skakalke in skakalki ocenili minule vrhunske nastope in pogledali v prihodnost. Minuli konec tedna je Peter Prevc v Saporu zmagal in osvojil tretje mesto, Špela Rogelj pa je bila v Oberstdorfu sedma in osma.

Za Petrom Prevcem je nov uspešen vikend, saj je v Saporu vknjižil zmago in enkrat skočil na tretje mesto. Z dosežkoma se je v skupnem seštevku približal Avstrijcu Stefanu Kraftu, potem ko je zaostanek ponovno nekoliko znižal na 83 točk. Kraft ima zdaj 1007 točk, Prevc 924, tretji pa je Michael Hayböck z 873.

"Ni veliko časa za kaj drugega, počitek je bil tokrat spet kratek. Treba je trenirati, da bom še boljši," je po novih uspehih danes v Ljubljani uvodoma dejal Prevc. Ta je zadnje čase zadovoljen s svojimi skoki, a prostor za izboljšave zmeraj obstaja. "Moram reči, da nisem razmišljal o tem, da bi kakšno tekmo izpustil, saj sem poleti preveč treniral, da bi zdaj ostajal doma. Je pa res, da se zmeraj da narediti še boljše, vedno obstaja prostor za izboljšave, a zaenkrat vse 'štima' in moji skoki so to, kar hočem," je povedal Prevc.

Ta je tokrat vknjižil prvo zmago v tej sezoni. "Vesel sem bil prve zmage, sploh zato, ker sem bil vso sezono blizu, a nikoli čisto na vrhu. Na kaki tekmi sem imel dobro pozicijo po prvi seriji, pa se ni izšlo, tokrat pa se je vse 'poklopilo'. Bil sem zadovoljen, saj sem v drugi seriji pokazal še boljši skok kot v prvi. Zmeraj je lažje napadati kot braniti uvrstitev, sam pa bom v prihodnje napadal dobre skoke in ne toliko rumene majice," je še dejal Prevc.

Špela Rogelj in Peter Prevc
Špela Rogelj in Peter Prevc FOTO: Damjan Žibert

Tekmovalci v svetovnem pokalu bodo od petka do nedelje nastopali v Willingenu, kjer bosta dve posamični tekmi, v soboto pa še ekipna. Na prizorišče bodo odpotovali že jutri.

Uspešno je v svetovnem pokalu med dekleti nastopala tudi Špela Rogelj, ki je bila na drugi tekmi v nedeljo še v boljšem položaju za vidnejšo uvrstitev, a ji je vetrovna zmeda zmotila koncentracijo, na koncu pa se je morala zadovoljiti z uvrstitvama v prvi deseterici.

"Moji skoki so na visoki ravni, cilji o izpolnjeni. Slabe volje ni, jutri me čaka še trening in z dobrimi občutki potujem naprej. Res je, da sem v nedeljo naredila zelo slab skok, a so bile tudi razmere slabe, napake so se hitro poznale. Pričakovala sem več, ni bilo nekega pritiska, a se nisem dobro počutila in skok ni bil takšen, kot bi moral biti," pa je svoje predstave minuli konec tedna ocenila Rogljeva, ki je v skupnem seštevku zdaj četrta s 314 točkami, pred njo so vodilna Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (442), druga Japonka Sara Takanaši (401) in tretjeuvrščena Nemka Carina Vogt (388).

Dekleta bodo imela priložnost za dokazovanje tudi ta konec tedna, ko jih čaka tekma svetovnega pokala v Hinzenbachu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zimerman
28. 01. 2015 22.07
+7
Prevca bi bi bilo nujno začet obravnavat individualno, s svojo ekipo ali svojim trenerjem in svojim programom. Je velik nebrušen talent, ki bi po moje dosegel veliko več in bo v prihodnosti veliko izgubil če ne bo šel na svoje. In nima to sedaj veze z delom Janusa. On očitno delo opravlja zelo dobro, ampak takšni skriti talenti, kot je Prevc rabijo individualno obravnavo. Predvsem pa nekoga, ki bi mu vsaki dan povedal da je rojeni zmagovalec in da se ne rabi bat nikogar in da se mora tako začet tudi počutit in delat na tem da to tudi postane. Se mi zdi, da je s tega stališča kar precej oviran, saj je fokus trenerja na celotni ekipi, kar je seveda tudi prav, a ne dobro za Prevčevo kariero, ki s tem velikjo izgublja. Sem prepričan, da bi kakšni Avstrijci znali z njim že sedaj delati na način da bi iz njega že sedaj izvlekli bistveno boljše rezultate.