Zimski športi

Flisar ni ponovil lanskega uspeha na Švedskem: Trenutno imam vsega dovolj

Idre Fjäll, 12. 02. 2017 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski tekmovalec v smučarskem krogu Filip Flisar po bolezni očitno še ni pri močeh. Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Idre Fjallu na Švedskem, kjer je lani dobil eno tekmo, je po solidno izpeljanih kvalifikacijah ostal brez vrhunske uvrstitve, saj je izpadel že v osmini finala, v svoji prvi vožnji.

Filip Flisar je vnovič ostal brez vrhunskega rezultata.
Filip Flisar je vnovič ostal brez vrhunskega rezultata. FOTO: AP

V skupini osmine finala je Filip Flisar zasedel tretje mesto, zaostal je za Kanadčanom Nedom Irelandom in Italijanom Stefanom Thaneijem, prehitel pa Kanadčana Christopherja Delbosca. Tekmovanje je končal na 18. mestu.

"Včeraj sem naredil napako na startu, ki je nisem mogel popraviti. Danes sem startal bolje, vodil ves čas, v ciljni ravnini pa sem skočil predaleč, kar je bilo usodno. Izgubil sem hitrost, tekmeca sta izkoristila zavetrje in me prehitela. Proga tukaj je bila izredno nepredvidljiva, tisto, kar smo mislili, da bo veljalo, ni. Zato so tudi rezultati mešani, na vrhu ni vseh tistih, ki smo jih pričakovali. Po takih tekmah, ki so za mano, ni nič čudnega, da imam vsega dovolj, čeprav menim, da ne smučam slabo. Tudi na slabše počutje se nimam za izgovarjati, če skočim predaleč, ne morem reči, da je krivo pomanjkanje moči," ni bil najboljše volje Mariborčan. Nedeljsko tekmo je pri moških dobil Kanadčan Brady Leman, drugo mesto je zasedel Francoz Arnaud Bovolenta, tretje pa še en Francoz Jonas Devouassoux. Tudi pri dekletih je zmaga odšla v Kanado, v finalu je Marielle Thompson prehitevala sobotno zmagovalko Švedinjo Sandro Naeslund in Švicarko Fanny Smith.

Naslednja tekma bo čez 14 dni v Sunny Valleyju v Rusiji. Čeprav bi pred marčevskim svetovnim prvenstvom v Sierri Nevadi po bolezni potreboval kakšen vložek kondicijske vadbe, svetovni prvak ne razmišlja, da bi tekme v Rusiji izpustil. "Res je, da sem izgubil realne možnosti v svetovnem pokalu in da sem že osredotočen na svetovno prvenstvo, ampak izpuščanje tekem bi bil lahko dvorezen meč. Res je, da bi imel čas za kondicijske priprave, a bi lahko trpelo smučanje. Tekma pa je najboljši trening. Priznam pa, da se Rusije in pozneje ZDA ne veselim, še posebej ker obstaja nevarnost, da na poti spet staknem kakšen virus. Vseeno pa mislim, da izpuščanje tekem nima pravega smisla, bom pač potrpel, večjih rezultatskih pričakovanj pa v svetovnem pokalu ne bom več imel."

Izidi:
moški:
1. Brady Leman (Kan)
2. Arnaud Bovolenta (Fra)
3. Jonas Devouassoux (Fra)
4. Adam Kappacher (Avt)
5. Terence Tchiknavorian (Fra)
6. Jean Frederic Chapuis (Fra)
7. David Duncan (Kan)
8. Igor Omelin (Rus)
...
18. Filip Flisar (Slo)

Vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Jean Frederic Chapuis (Fra) 759
2. Brady Leman (Kan) 616
3. Alex Fiva (Švi) 604
4. Armin Niderer (Švi) 418
5. Filip Flisar (Slo) 415
6. Marc Bichofberger (Švi) 405

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
13. 02. 2017 17.37
Grema na špricer
Špartanec
12. 02. 2017 15.51
-6
Ah, daj no. Ko ne gre, pa je izgovor bolezen ? In to pri vseh naših...
BakaŽvaka
12. 02. 2017 13.55
-2
Ajej brko .... tista grbina na katero si tako začetniško prleto ti je vzela prvo mesto v osmini .... Lahko bi se malo potrudil in se boril. Zanimivo, kako je za vsak neuspeh kriva bolezen. Potem takem bi pa ostal doma , če se ve, da zaradi bolezni ni moči. Zakaj se pritiska na naše športnike in jih bolane pošilja na tekmovanja. Kdo hudiča je odgovoren za to? Sem vesel, da je Ilka zdrava, pa Prevc .... Pozdravi se pa pune hakle naprej!
Uporabnik215111
12. 02. 2017 12.12
-7
Sram te bodi brko....
Soulless
12. 02. 2017 13.53
+3
Če tebe ni sram zaradi neumnosti, zakaj bi bilo njega sram za garanje?