Zimski športi

Flisar šesti na predzadnji tekmi

Nica, 13. 03. 2015 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V francoskem Megevu je na prvi izmed dveh finalnih tekem svetovnega pokala nastopilo 32 najboljših smučarjev krosistov. Med letošnjo elito je bil tudi Filip Flisar, ki je na zadnji tekmi v nemškem Tegernseeju sicer osvojil drugo mesto, tokrat pa je bil šesti.

Slovenski šampion Filip Flisar je v dopoldanskih kvalifikacijah, ki so določile skupine in startna mesta v izločilnih bojih, zasedel enajsto mesto. Tako v osmini kot v četrtini finala je prikazal vrhunska nastopa in trojico tekmecev pustil za seboj. V polfinalu se je nato spopadel s francoskima predstavnikoma Bastienom Midolom in Jeanom Fredericom Chapuisom ter z Nemcem Simonom Sticklom.

27-letni Mariborčan bo na zadnji tekmi sezone naskakoval stopničke.
27-letni Mariborčan bo na zadnji tekmi sezone naskakoval stopničke. FOTO: STA

Tokrat je Mariborčan zasedel tretje mesto, v malem finalu pa je čez ciljno črto prišel kot drugi in si zagotovil uvrstitev na končno šesto mesto. Zmagovalni oder je v celoti pripadel domačinom. Flisarjeva tekmeca Midol in Chapuis - ta si je že zagotovil zmago v skupnem seštevku - sta zasedla drugo in tretje mesto, zmagal pa je Sylvain Miaillier. "V prvi vožnji sem vodil od starta do cilja, tako da je bila zelo nestresna. V drugi smo se malo zapletli na startu, tako da sem spet moral malo divjati in prišel s četrtega na prvo mesto, kar je bilo super. V polfinalu je bila v prvem ovinku 'banda' za 180 stopinj. Jaz sem bil na tretjem mestu, Chapuis pa na tretjem oziroma bila sva blizu. V ovinku se je nato nekako izšlo tako, da je po tem, ko sva se zaletavala, on prišel naprej. Do konca ga nisem mogel prehiteti, tako da sem izpadel. V malem finalu sem bil drugi in zasedel solidno šesto mesto, kar je v redu." Za tem je Flisar spregovoril še o trojici domačih smučarjev na prvih treh mestih: "Prednost imaš že s tem, ker si na domačem terenu, kjer se dobro počutiš. Če bi imeli tekmo v Sloveniji, bi zagotovo imel prednost, ker bi se bolje počutil pa četudi terena nebi poznal. A dobro so smučali, tako da ni kaj," in nato dodal nekaj besed o jutrišnji zadnji tekmi sezone: "Če bi zaključil s kakšno kolajno, ne bi bilo slabo. Smučam dovolj dobro, v polfinalu pa je bilo žal tako, da sem bil tretji. Ciljam na kolajno, kar bo pa bo. Obljubiti na žalost ne morem nič, ker če bi lahko, bi to najprej obljubil samemu sebi."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
14. 03. 2015 07.51
najlepše se sliši,da je to predzadnja tekma..