Zimski športi

Flisar še čuti posledice bolezni, v Feldbergu osvojil končno 17. mesto

Feldberg, 04. 02. 2017 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Filip Flisar, ki je v letošnji sezoni svetovnega pokala v smučarskem krosu že dvakrat zmagal, še vedno ni povsem okreval po bolezni, ki mu je vzela veliko energije. Na tokratni tekmi v nemškem Feldbergu je osvojil končno 17. mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je brkati Mariborčan na petem mestu. Do konca sezone je še pet teken.

Filip Flisar po dveh zmagah v Innichenu ni več v pravi formi. Veliko moči mu je vzela bolezen.
Filip Flisar po dveh zmagah v Innichenu ni več v pravi formi. Veliko moči mu je vzela bolezen. FOTO: AP

Po krajšem oddihu se je boj za točke svetovnega pokala v smučarskem krosu nadaljeval v nemškem Feldbergu, kjer imajo prireditelji obilico težav z vremenom. Zaradi dežja, ki je padal zadnje dni, in slabih razmer, so najprej skrajšali progo, nato so odpadle petkove kvalifikacije (izpeljali so zgolj trening), kljub temu pa so danes organizatorji v dopoldanskem času pod streho spravili prirejene kvalifikacije - podobno kot v Watlesu so pred osmino finala izpeljali dodatne vožnje na izpadanje, v katerih so se pomerili trije smučarji krosisti, najhitrejša dva pa ste se uvrstila v glavni del tekmovanja - izločilne boje pa je po osmini finala prekinilo močno sneženje in veter. Filip Flisar je pred glavnim delom nastopil v skupini s Kanadčanom Mathieuvom Leducom in Italijanom Marcom Tomasijem ter zmagal. V osmini finala devete tekme v sezoni sta ga poleg omenjenega Kanadčana čakala še njegov rojak Trent McCarthy in Šved Viktor Andersson.

Mariborčan ni začel najhitreje. Nekoliko je zamudil že na startu. Iz prvega zavoja je zapeljal kot tretji in na tej poziciji nadaljeval vse do cilja. Proti koncu je skušal izkoristiti zavetrje tekmecev, a mu je zmanjkalo metrov, da bi se prebil v četrtfinale. Tega kasneje ni bilo, saj je bila tekma zaradi močnega vetra in sneženja po kratki prekinitvi prekinjena. V nedeljo je v Feldbergu še ena tekma, do konca sezone pa skupaj pet.

1. Jean Frederic Chapuis (Fra)
2. Brady Leman (Kan)
3. Alex Fiva (Švi)
4. Christopher Delbosco (Kan)
5. Victor Oehling Norberg (Šve)
6. Armin Niederer (Švi)
7. Christoph Wahrstoetter (Aut)
8. Jonas Devouassoux (Fra)
9. Viktor Andersson (Šve)
10. David Duncan (Kan)
...
17. Filip Flisar (Slo)

Skupno (po 9. tekmi od 14):
1. Jean Frederic Chapuis (Fra) 569 točk
2. Brady Leman (Kan) 487
3. Alex Fiva (Švi) 444
4. Armin Niederer (Švi) 334
5. Filip Flisar (Slo) 310
6. Marc Bischofberger (Švi) 279
7. Christoph Wahrstoetter (Avt) 251
8. Kevin Drury (Kan) 245
9. Viktor Andersson (Šve) 243
10. Jonas Devouassoux (Fra) 227

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.