Zimski športi

Flisar peti v Innichenu

Bolzano, 19. 12. 2015 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na četrti tekmi svetovnega pokala v krosu v italijanskem Innichenu zasedel peto mesto. Po zmagah v skupini osmine finala in četrtfinala je izpadel v polfinalu, v katerem sta ga prehitela Francoz Bastien Midol in Avstrijec Johannes Rohrweck.

Filip Flisar
Filip Flisar FOTO: gettyimages.com

Mariborčan Filip Flisar je tako nastopil v malem finalu, v katerem je premagal Švicarja Alexa Fivo, Francoza Terenca Tchiknavorian in še enega Švicarja Jonasa Lenherra. V velikem finalu je zmagal Francoz Jean Frederic Chapuis pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom, Johannesom Rohrweckom in Bastienom Midolom. Flisar je bil na prvi tekmi v Innichenu edini slovenski predstavnik, Blaž Ogorelc se mu bo pridružil na nedeljski tekmi. Mariborčan je tako nastopil v malem finalu, v katerem je premagal Švicarja Alexa Fivo, Francoza Terenca Tchiknavoriana in še enega Švicarja Jonasa Lenherra. "Smučal sem izredno dobro. V vseh vožnjah sem bil prvi in to z veliko prednostjo, žal pa sem v polfinalu pri startu naredil napako, ki me je stala še boljše uvrstitve. Start mi je danes super uspeval, v polfinalu pa se mi edinkrat tveganje na startu ni izplačalo, za malenkost sem zgrešil in pristal na grbini. To mi je odvzelo hitrost, znašel sem se v ozadju, naprej pa nisem mogel. Vseeno pa je bolje, da se mi je to zgodilo v polfinalu kot v četrtfinalu. Stresa zaradi tega ni, jutri bom to poskušal popraviti," je imel cmok v grlu svetovni prvak, ki se je hitro spoprijateljil s progo, ki so jo prireditelji nekoliko spremenili, in dosegel svoj najboljši rezultat v tem kraju, doslej je bil najboljši 11.

V velikem finalu je zmagal Francoz Jean Frederic Chapuis pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom, Rohrweckom in Midolom.

Flisar je bil na prvi tekmi v Innichenu edini slovenski predstavnik, Blaž Ogorelc se mu bo pridružil na nedeljski tekmi.

Izidi:

 1. Jean Frederic Chapuis (Fra)
 2. Brady Leman (Kan)
 3. Johannes Rohrweck (Avt)
 4. Bastien Midol (Fra)
 5. Filip Flisar (Slo)
 6. Alex Fiva (Švica)
 7. Terence Tchiknavorian (Fra)
 8. Jonas Lenherr (Švi)

- vrstni red v svetovnem pokalu:

 1. Christopher Delbosco (Kan)   286
 2. Jean Frederic Chapuis (Fra)  270
 3. Brady Leman (Kan)            260
 4. Filip Flisar (Slo)           199
 5. Johannes Rohrweck (Avt)      131
 6. Daniel Bochnacker (Nem)      125
...
27. Blaž Ogorelc (Slo)            40

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
19. 12. 2015 15.33
+2
Bravo Filip ! Car si !
Maj0
19. 12. 2015 15.37
-6
vaza1
19. 12. 2015 16.01
+3
majnič, daj spokaj se že enkrat s tega portala in na rtv ju , kjer si tak avz. Jutri je referendum, pa idi na ulico in agitiraj, kaj pač misliš. Pol pa poišči psihiatrično pomoč. Administrator pa naj te odstrani! Flisar pa bravo.
mur-blur
20. 12. 2015 13.49