Zimski športi

Flisar: Ne le Slovenci, začudeni so bili tudi Francozi in Nemci

Maribor, 01. 10. 2013 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski smučarski krosist Filip Flisar je zadovoljen s pripravami na novo tekmovalno leto, za nameček pa priznava, da je bila odločitev o odhodu v Čile bolj primerna od lanske, ko se je pripravljal na Novi Zelandiji.

Lani ste se odločili za priprave na Novi Zelandiji, letos pa ste s slovenskimi smukači odšli v Čile. So letošnje priprave boljše od lanskih?
To je bila zelo dobra poteza. Po sezoni sem ugotovil, da mi je manjkalo predvsem baze za tekmovalno leto. Alpskega smučanja, če želite. Na Novi Zelandiji sem res treniral na progi, a treningi s smukači so bili tisti, ki mi dajejo osnovo. Na tem mestu bi se vsem v ekipi s trenerjem Tadejem Platovškom na čelu najlepše zahvalil. Lani sem morda preveč treniral na progi in premalo smučal. Vsekakor se je pot v Čile obrestovala. Zadetek v polno!

Mnoge je presenetila predvsem vest, da ste na tekmi v La Parvi za sabo pustili vse Slovence. Ste imeli toliko boljše pogoje na progi?
Saj nisem bil hitrejši samo od Slovencev, ampak tudi od Francozov in Nemcev. Oni so bili šele presenečeni. Ne vem, kako je s pogoji na progi. Imel sem številko bolj zadaj, vidljivost je bila pri meni res boljša, a je bila ob tem proga nekoliko bolj načeta. Dejstvo je, da so oni bili pod določenim pritiskom in je bila ta tekma zanje pomembnejša kot zame. Peljal sem se sproščeno, a na vso moč. Tako je pač bilo. Dejstvo je, da smo tudi smučarski krosisti vrhunski smučarji, čeprav mnogi ne mislijo tako.

Filip Flisar
Filip Flisar FOTO: Damjan Žibert

Kako je z odhodom v Hintertux glede na to, da ste staknili poškodbo ramena?
Težave z ramenom imam že od prej, pojavijo se pri velikih obremenitvah, ampak jih s fizioterapevtom uspešno rešujeva. Danes imam še magnetno resonanco, da bomo videli, kaj in kako, potem pa nadaljevanje priprav na olimpijsko sezono. S fizioterapevtom skratka vseskozi rešujeva, kar se rešiti da. Prevenita je nujna.

Pravite, da s fizioterapevtom rešujete, kar se rešiti da. Ste tudi s Smučarsko zvezo Slovenije rešili vse potrebno?
Lani nismo ničesar reševali, letos pa gredo stvari na bolje, podpisali smo pogodbo o sodelovanju. Nisem znan kot tisti, ki se je ne bi držal. Imamo novega trenerja Primoža Vrhovnika, stvari so videti dobro, njegova vizija dela je prava in upam, da bo vse tako, kot mora biti.

Torej ne boste več sodelovali z Aljošo Plantevom?
Aljoša si je postavil druge prioritete v življenju, odšel je na Bali, tako da z njim ne bova več sodelovala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vaza1
02. 10. 2013 08.31
+3
Po vseh uspehih je končno komaj letos podpisal pogodbo s Smučarsko zvezo? Kaj to pomeni, da si je do sedaj vse plačeval sam, pa nikoli v medijih pljuval in dvigoval prahu. Flisar je res lahko vzor marsikomu od zimskih športnikov.
jagod_ka
03. 10. 2013 17.05
+3
Ja itak si je vse plačeval sam. Vzor bi lahk bil predvsem TM.
lambily
05. 10. 2013 07.12
+0
Jagodka, daj ne bodi smešna! Flisar je delal in plačeval točno toliko kot je sam hotel. Saj vedno pravi, da mu je to samo za hec in užitek, torej si je sam kriv, da plačuje. Tina ni zato nič kriva.
moj i
01. 10. 2013 14.39
-7
malo se bo treba vzet k sebi ....
Nik Gal Golob
01. 10. 2013 13.27
+18
Gremo po zlato v Soči, Farička pa srebro, da ne bomo preveč zahtevni.
totinori
01. 10. 2013 11.29
+40
Filip, drži se! Takšnemu pozitivcu lahko privoščim samo vse najboljše!